Annons:

Radiokanalen tog upp Victors insändare till diskussion: “Vad är det för ställe?”

Rockklassikers morgonprogram "Morronrock" med Jonas Nilsson, Hasse Brontén och Linda Fyrebo snappade upp och diskuterade Victor Kennmarks insändare hundägare och mountainbike-cyklister i morse. Foto: Pressbild/MostPhotos

Radiokanalen tog upp Victors insändare till diskussion: “Vad är det för ställe?”

Victor Kennmarks insändare med irritation riktad mot hundägare och cyklister snappades upp radiokanalen Rockklassikers morgonprogram "Morronrock".
”Vad är det för folk som bor i Vimmerby undrar man ju. Vad är det för ställe? En gangsterhåla”, säger Linda Fyrebo i programmet.

Annons:

I helgen publicerade vår tidning Vimmerbybon Victor Kennmarks insändare om vilka beteenden som han och familjen har fått upptäcka hos grannar i närområdet. Han är irriterad på mountainbikecyklister som kör rakt över tomten.

”Ett gränslöst och smått sinnessjukt beteende, utan minsta gnutta hänsyn eller respekt, om ni frågar mig. Men det kanske är för mycket begärt att dessa hjälmmuppar ska upptäcka att den gamla traktorvägen har ersatts av en villatomt med tillhörande hus”, skriver Victor Kennmark. 

Sedan familjen flyttade in i Nybbleområdet vid årsskiftet har familjen sträckt upp en handfull hundägare som låter sina hundar springa fritt i skogen bakom husen och ibland även in på tomten. 

”Hundägarna – och skogscyklisterna (tänk att det finns vuxna människor som sysslar med sånt trams!) – förtjänar varsin uppsträckning i paritet med en uppsättning vassa schäferhörntänder i låret. Eller något annat som får budskapet om att koppla hundjäveln att gå fram”, skriver Victor Kennmark. 

"Vad är det för ställe"

Insändaren har vållat debatt och lett till många kommentarer på sociala medier. Radiokanalen Rockklassikers morgonprogram med Jonas Nilsson, Hasse Brontén och Linda Fyrebo snappade upp och analyserade innehållet i debattartikeln i morse.

”Vad trevliga folk är i Småland. Vilken värme”, säger Jonas Nilsson. 

”Jag fattar ju, jag förstår ju. Man stör ju ihjäl sig på de där töntarna som cyklar mountainbike, det är folk som inte har talang i någon annan sport och då måste de hålla på med mountainbike. Kan man inte få hundarna, de arga med hörntänderna, att skrämma bort cyklisterna? Man fattar ju att de är irriterade, det hade jag också varit. De är nyinflyttade och sedan börjar det så här med hundskit, mördarhundar och cyklistmuppar”, säger Linda Fyrebo.

Hon ställer sig också frågande till vad det är för människor som bor i Vimmerby.

”Vad är det för folk som bor i Vimmerby undrar man ju. Vad är det för ställe? En riktig gangsterhåla”, säger Linda Fyrebo. 

"Rolig ton som uppmuntrar till debatt"

Victor Kennmark känner till att radiokanalen tog upp insändaren under programpunkten ”Hasses insändare”.

– Jag blev upplyst om det efter att min svärmor hade lyssnat på det. Jag själv har inte lyssnat på inslaget, men jag har tänkt göra det i kväll om jag vågar. Det ska bli kul att höra vad de säger. Det är kul att man blir rikskändis för att man sätter ner foten, jag tycker att fler borde göra det. 

Vad har du fått för reaktioner sedan insändaren publicerades?

– Jag själv har inte Facebook, men jag har förstått att det har varit livligt i kommentarsfälten och på Reddit. Det är ju kul, det är det som är meningen med insändare. Personligen till mig har jag bara fått positiv respons och det är väl ingen som vågar säga något annat. Hundägarna jag riktade mig till i insändaren har faktiskt hittat kopplet. Det är just nu frid och fröjd på alla håll och jag hoppas att det sitter kvar. Jag vet inte hur mycket det har påverkat, men schäfern som har varit värst var kopplad i går. Jag gissar att det har gjort någon effekt. 

Kennmark ger lugnande besked vad gäller programledarnas oro för vad det är för folk som bor i Vimmerby.

– Jag kan lugna dem och säga att det är ett jäkligt bra ställe. Jag har inga problem med hundägare eller cyklister så länge de håller sig borta från min tomt. Jag avslutade min text med varma hälsningar. Jag är inte arg, men jag försöker hålla en rolig ton som uppmuntrar till debatt och det verkar det ha gjort. Jag har fått höra att många uppskattar ordet hjälmmupp. Det kanske kommer med i nästa års nyordslista. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt