Annons:

Efter skolbeskedet – nu startar Gullringen upp arbetet direkt

Micce Rylander är drivande i det arbete som nu startas i Gullringen. Foto: Simon Henriksson

Efter skolbeskedet – nu startar Gullringen upp arbetet direkt

I onsdags kom beskedet. Ingen av de hotade skolorna eller förskolorna läggs ned. Nu ska det firas i Gullringen – samtidigt som det långsiktiga arbetet tar sin början.
– Vi vill smida medan våffeljärnet är varmt, säger Micce Rylander i ett pressmeddelande.

Annons:

Det har varit en intensiv vecka i Gullringen. I söndags höll man "folkets omröstning" med en på förhand självklar utgång kring skolan och förskolans framtid. I måndags fick man besök av politikerna och i onsdags kom beskedet. 

Skolan och förskolan på orten blir kvar. Nu ska det firas på söndag. 

– Förskolan och skolan stannar kvar, Mosippan har en ny föräldraförening, seniorerna vill starta leksakstillverkning med barnen och hela Gullringen var eniga till 99 procent. Vi har mycket att fira och mer är på gång, säger Micce Rylander.

Festen hålls på Gullringens värdshus nu på söndag vid lunchtid. 

– Vi räknar med fullt hus. Vi vill smida meddan våffeljärnet är varmt. Vi vill fira att Gullringen vunnit och enats till 99 procent, säger Rylander.

Inte bara fest

Men det är inte bara fest som väntar. Redan på söndag tjuvstartar ett arbete med att skapa idéskyltar. Detta inför den vidare dialogen med kommunen kring utvecklingsarbetet.

– Vi förstår allvaret och vi laddar för att skapa inflyttning och göra hela kommunen attraktiv. Vi har block och pennor och räknar med mycket folk. Jag har redan fått in tolv idéer innan vi ens har börjat, men vi vill att alla tar med sig tre nya idéer. Det finns så himla mycket vi kan göra om vi hjälps åt och då är vi oslagbara, säger Rylander. 

Skyltarna kommer handskrivas. 

– När man ser idéer får hjärnan fler idéer och det blir en positiv spiral. Hjärnan kommer inte ihåg siffror, den minns känslor och av känslor skapar hjärnan bilder. Det är det vi minns. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt