Annons:

Unikt läger i Vimmerby i helgen – särskilt begåvade samlas

Cirka 40 särskilt begåvade möts i Vimmerby i helgen. Foto: MostPhotos

Unikt läger i Vimmerby i helgen – särskilt begåvade samlas

Många särskilt begåvade ungdomar har upplevt svårigheter i skolan – men senaste åren har gruppen fått betydligt mer uppmärksamhet. I helgen anordnas ett läger för särskilt begåvade på Vimarskolan i Vimmerby.

Annons:

Bakom arrangemanget står den ideella föreningen RFSB Öst, traktens lokalavdelning av Riksförbundet för särskild begåvning som främst vänder sig till unga och vuxna särskilt begåvade i Småland, Östergötland och Öland.

Föreningen arbetar för att ”särskilt begåvade individers behov ska tillgodoses i samhället”. Det handlar bland att samverka mellan olika verksamheter i samhället, skapa mötesplatser och nätverka.

I helgen anordnas en stor träff på Vimarskolan i Vimmerby med fokus på kultur, teater och bakning.

”Många tänker att särskild begåvning är just mattesnillen, en vetenskapsman och enstöring med vitt ruffsigt hår fast den gemensamma nämnaren hos våra medlemmar är ofta en exceptionell kreativitet, listig humor och en extrem förmåga till snabb inlärning med tvärvetenskaplig analysförmåga”, skriver man i ett pressmeddelande.

Tv-profilen gästar

På programmet finns bland annat besök på Astrid Lindgrens Värld, besök i simhallen i Gullringen, rundvandring på Näs och bakning med Andréa Ask, känd från tv-programmet Hela Sverige Bakar.

– Att få dela med mig av min hobby till vetgiriga personer och verkligen få utmana mig själv i något som jag älskar men också att kanske få inspirera andra till vad som ger mig lugn och balans i livet ser jag verkligen fram emot! Vi ska ha en avslutande tävling och vinnaren ska jag ge det pris som jag själv vann ifrån Hela Sverige Bakar, mitt stjärnförkläde! säger Andréa Ask.

Syftet med träffen är att skapa meningsfulla sociala sammanhang och att träffa likasinnade. Även föräldrar bjuds in för att kunna dela sina erfarenheter. Cecilia Pakravan sitter i både riksförbundets och lokalavdelningens styrelse och har sytt ihop arrangemanget.

– Jag är så oerhört tacksam och förundrad över hur Vimmerby mött upp i genomförandet av lägret. Jag hade en drömvision av vad bygden skulle kunna erbjuda men det blev till och med bättre än så. Ser fram emot att ta emot styrelsekollegan Karin Frånlund som stöttar upp vid lägret. Inte nog med den generösa insatsen Andréa Ask gör utan Vimarskolans högstadium har också öppnat upp sina lokaler med extremt god samverkan där all personal har bidragit med att stötta projektet framåt, säger hon. 

Cirka 40 personer har anmält sig. 

– Vi är alla spända av förväntan, många av deltagarna har aldrig varit på läger med RFSB förut och många gånger kanske de inte har så mycket kontakt med andra särskilt begåvade.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt