Annons:

Ungdomar i Vimmerby kan vinna pengar:

Linnéa Nestor vill uppmuntra fler ungdomar i Vimmerby till skrivande. Foto: Arkivbild

Ungdomar i Vimmerby kan vinna pengar: "Vill uppmuntra till skrivande"

Skrivartävlingen Fabulafon får en fortsättning. Tävlingen riktar sig till kommunens högstadieungdomar och i den totala prispotten tävlar man om 5 000 kronor.
– Vi vill uppmuntra till skrivande i Vimmerby, säger Linnéa Nestor på kulturskolan.

Annons:

Förra året var första gången som skrivartävlingen Fabulafon ägde rum i Vimmerby. Tävlingen är ett samarbete mellan Vimmerby bibliotek, Vimmerby kulturskola, Litteraturnod Vimmerby och skolbiblioteken i kommunen. 

Tess Rikardsson, som jobbar med ungdomsaktiviteter på Vimmerby bibliotek, är en av intiativtagarna.

– Förra året var första gången vi körde Fabulafon. Då fick vi in närmare 40 bidrag från 23 av kommunens ungdomar. Vi hoppas såklart på att få in många bidrag även i år, det är så roligt att få läsa ungdomarnas texter, säger hon.

"Extra roligt"

Tävlingsnamnet Fabulafon är en sammansättning av orden fabula, som betyder berättelse, och megafon. 

– Detta är ett sätt att få höras. Det kan kännas läskigt, men skrivande blir ofta extra roligt när texten faktiskt får läsas och höras, säger Linnéa Nestor på Kulturskolan, som också är initiativtagare till tävlingen.

Alla som går i årskurs sju till nio i kommunen kan delta i tävlingen. Temat är fritt och bidragen får vara max två A4-sidor. Första pris i tävlingen är 3 000 kronor och tvåan och trean får 1 000 kronor var. Vinnarbidraget kommer också att läsas upp på Bullerbydagen den 5 juni.

– Sista inlämningsdag är nu på söndag, 14 april. Så det finns fortfarande tid kvar att skriva ihop något, säger Tess Rikardsson.

Uppmuntra till kreativitet

Tävlingens syfte är att uppmuntra till skrivande och kreativitet. Tess Rikardsson och Linnéa Nestor hoppas att tävlingen bland annat ska leda till att fler väljer att söka skrivarprofilen på gymnasiet, men framför allt att fler ska upptäcka att skrivande kan vara roligt.

– Det behöver inte vara krångligt och svårt att skriva. Det behövs inga svåra ord eller krångliga formuleringar, texten kan gå rätt in i hjärtat ändå. Alla kan skriva! säger Linnéa Nestor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt