Annons:

Kim hoppas på rekordinsamling när Vimmerby manifesterar mot cancer

Kim Wickström hoppas på stor uppslutning när Santa Run avgörs på torget i Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Kim hoppas på rekordinsamling när Vimmerby manifesterar mot cancer

På söndagsförmiddagen anordnas Santa Run för fjärde gången i Vimmerby. Men tomtarna springer inte bara för springandets skull, de manifesterar också mot cancer.
– Vi har samlat in väldigt mycket pengar till Cancerfornden. Jag hoppas att vi kan slå de 60 000 kronor som vi samlade in förra året, säger Kim Wickström, som är en av initiativtagarna.

Annons:

Santa Run har blivit ett återkommande inslag i Vimmerby några veckor innan jul. I morgon, söndag, hålls evenemanget för fjärde året i ordningen. Ett tag var det dock osäkert om det skulle bli något lopp för tomtarna i år.

– I år var det nästan så att vi inte orkade göra det efter allt som har hänt, säger Kim Wickström, vars syster Sandra gick bort i cancer för en tid sedan.

– Vi kände att vi kanske skulle göra det lite mindre och eventuellt bara ha ett lotteri. Men för Peter (Knutsson) var det en självklarhet att vi skulle köra som tidigare och så blev det. Det är egentligen ett bra sätt att smälta det som har hänt, det blir som lite terapiarbete, fortsätter Wickström.

Alla kan vara med

Arrangörer för evenemanget är klädbutiken Boston och Rock mot cancer.

Loppet avgörs på torget i Vimmerby med start klockan 10.15 på söndagsförmiddagen och Kim Wickström betonar att alla kan vara med. Deltagarna ska ta sig två varv runt torget och sedan är loppet över.

– Det är väldigt roligt på så sätt att människor i alla åldrar och med olika ambitionsnivåer kan vara med. Vi har jättefina priser till de som vinner, men till stor del är det en manifestation mot cancer. Vi ska visa att vi står enade och kämpar mot sjukdomen. Sjukvården har kommit långt, men det behövs ännu mer pengar för att nå ända fram.

Hoppas på 200 deltagare

Kim Wickström förväntar sig många deltagare i Santa Run. Redan i fredags var det ett 100-tal anmälda och det går att anmäla sig fram till klockan 10.00 på söndag och sedan startar loppet en kvart senare.

– Som det ser ut så kommer det att bli väldigt mycket folk. Förra året var det 60-70 stycken som var med i loppet, men då regnade det ganska mycket. Året innan var det 200 och vi hoppas på något liknande på söndag. Förhoppningsvis blir det många tomtar som springer, men man behöver inte ha full mundering för att vara med. Det räcker med en röd luva, eller så kan man vara klädd i något annat som hör julen till, säger Kim Wickström.

Tomtehotell

Under veckan har det också sålts lotter, även det som en del av insamlingen till Cancerfonden. Priserna har skänkts från främst företag i kommunen.

– Många har köpt lotter och många har skänkt fina priser, det är helt otroligt. Man har märkt att det är fler och fler företag som vill vara med och det har också triggat igång lottförsäljningen.

Det finns ytterligare ett par sätt att stödja insamlingen till Cancerfonden:

– Dels har vi ett tomtehotell på Boston för att hedra syrran (Sandra). Man skänker 20 kronor för varje tomte man vill lämna hos oss över julen. Vi ska försöka fylla hela fönstret med tomtar. Och så har vi även våra t-shirts som släpptes den här veckan.

Viktigt med ett evenemang

Kim Wickström hoppas att det totalt ska bli en rejäl slant till Cancerfonden.

– Allt det här bakas ihop till en pott. Jag vet inte hur mycket som har kommit in hittills, men det är väldigt mycket pengar. Vi ska försöka slå de 60 000 kronor som vi samlade in förra året. Men allt är inte bara pengar, det är också viktigt att vi har olika typer av evenemang i Vimmerby, säger Kim Wickström.

Vill du stödja Rock mot cancers insamling till Cancerfonden gör du det genom att swisha till nummer 9019514 och skriva BESEGRA 6060.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt