Annons:

Första spadtaget om en månad – klart för nya lägenheter

Nu ska de olika parterna vara överens om Kvarteret Stören.

Första spadtaget om en månad – klart för nya lägenheter

Vimmerby kommun, FB Bostad och Rundqvist begravningsbyrå är mycket nära att slutföra förhandlingarna. På tisdag ska köp- och markanvisningsavtalet upp i kommunstyrelsen.
– Nu kan jag säga att det är klart, bekräftar Björn Svensson, klusterchef inom Jönköpings Begravningsbyrå, där Rundqvists begravningsbyrå i Vimmerby ingår, för LN/VT.

Annons:

FB Bostad ska ta över marken den 1 februari och redan den 5 februari, om en månad, är det dags för det första spadtaget för de 16 bostadsrätterna. Intresset för bostäderna har varit mycket stort – och samtliga sålde slut inom en månad. 

Överenskommelsen mellan de olika parterna tas upp på tisdagens sammanträde med kommunstyrelsen. Då ska det tas beslut om köpeavtal, markanvisning och köpekontrakt.

Det överenskomna innebär att kommunen köper fastigheten Rönnbärsgatan 13 av RO Förvaltning AB, som ingår i Jönköpings begravningsbyrå. Fastigheten – formellt Stören 2 – säljs sedan vidare till FB Bostad tillsammans med den mark kommunen redan äger i området.

Det handlar bland annat om fastigheten Stören 3 samt grönområden.

Begravningsbyrån flyttar nu till sina nya lokaler på Sevedegatan. De flyttar in där Energihuset tidigare låg.

– Nu är det klart, jätteklart, säger Björn Svensson, klusterchef inom Jönköpings Begravningsbyrå, till LN/VT.

Lokalen på 170 kvadratmeter renoveras och byggs om för att anpassas till verksamheten. Dessutom ska en komplementbyggnad också byggas för den nya hyresgästens räkning, skriver tidningen.

DV har sökt kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt