Annons:

Begravningsbyrån har inte klart med ny lokal – nya lägenheter kan dröja

Tomas Peterson (M) är lite rädd för att processen kan dra ut på tiden.

Begravningsbyrån har inte klart med ny lokal – nya lägenheter kan dröja

Göteborgsföretaget FB Bostad vill bygga 16 bostadsrätter i området Stören i Vimmerby. Tidigare i år trodde kommunledningen att bygget skulle kunna börja i oktober – men Rundqvist Begravningsbyrå har inte hittat någon ny lokal än.
– Vi har letat länge, säger Mattias Johansson, kontorschef i Vimmerby.

Annons:

Enligt kontorschefen Mattias Johansson var det begravningsbyrån som själva initierade sökandet av en ny lokal.

– Vi vill helt enkelt ha en annan lokal för vår verksamhet som är mer anpassad efter vår verksamhet och att vi letade efter det kom fram till kommunen. De nappade och vill bygga här, men vi har ingen lokal klar än, säger han. 

Diskussioner om en lokal förs med en fastighetsägare i centrala Vimmerby.

– Något kontrakt är inte påskrivet. Förhoppningsvis är det rätt lokal, vi har letat länge, men man ska inte säga något förrän det är klart. Vi ska komma överens också och så långt har vi inte kommit. 

"Mycket ska till"

Sökandet efter en ny lokal har pågått länge. 

– Det är mycket som ska till, vi behöver garage och förråd till vår verksamhet och det finns inte i den fastigheten. Så det måste till ett bygglov och vi vet inte än vad som ska hända. Det tar nog lite tid till, skulle jag tro. Men skulle vi komma så långt att det blir klart, så kommer det bli jättebra. 

Kan ni göra klart med kommunen innan ni har en ny lokal?

– Absolut inte. Vi måste ha någonstans att ta vägen, så är det bara.

"Sikta på våren 2018"

Risken finns därmed att det kan dröja innan FB Bostad kan sätta igång sin byggnation av bostadsrätter på Stören i Vimmerby. 

– Den lokalen vi tittar på är ganska fräsch, men det måste göras en del anpassningar och det arbetet ska göras. Jag kan inte ha någon tidsuppfattning i det här läget, men jag har svårt att tänka mig redan i höst. Det viktiga för oss är att vi har en ny lokal. 

Kommunstyrelsens ordförande, Tomas Peterson (M), är lite orolig för att processen ska dra ut på tiden.

– Det får man nog räkna med, detaljplanen ska också göras färdigt och sedan ställas ut. Att det kommer överklaganden är väl inte osannolikt heller. Man får nog sikta på våren 2018, säger Peterson och fortsätter: 

– Samtidigt är vi angelägna om att få till det så fort som möjligt, vi vill inte bromsa detta, vi vill att det ska komma till stånd. 

Har man från FB Bostad satt något ultimatum kring tid?

– Inte vad jag fått till mig. Men dröjer det för lång tid kan man hitta andra objekt som är mer intressanta, det är alltid olyckligt om det drar ut. Möjligheten som vi har använt i Kohagen med Aleris finns här också, att vi tecknar ett markanvisningsavtal och binder upp varandra. Vi kan ju ändå inte sälja den i praktiken förrän planen är klar. 

Har det diskuterats?

– Vi har pratat om det, men jag vet inte om diskussionen har förts med FB Bostad, men jag ser det som en bra väg att gå. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt