Annons:

Hotell Hulingen firar fem år – med fullspäckad musikvecka

Jenny och Putte Svensson Sahlin har haft Hotell Hulingen i fem år. Nästa vecka firas det med en jubileumsvecka som innehåller musik från måndag till lördag. Foto: Ossian Mathiasson

Hotell Hulingen firar fem år – med fullspäckad musikvecka

I fem år har Putte och Jenny Svensson Sahlin haft Hotell Hulingen. Nästa vecka ska hotellets femårsjubileum firas – med musik från måndag till lördag.
– De här fem åren har varit helt fantastiska, säger Putte Svensson Sahlin.

Annons:

I år fyller Hotell Hulingen fem år med Putte och Jenny Svensson Sahlin som ägare – och det ska naturligtvis firas.

Under nästa vecka fylls hotellet med musik från måndag till lördag. 

– Det blir musik varje dag. I veckan kör vi artister som har regional och lokal koppling, sen avslutar vi med två amerikanska akter på fredag och lördag, säger Putte Svensson Sahlin. 

Vad ser du mest fram emot under den veckan?

– Det är väl framför allt Ida Gratte och de amerikanska banden. Ida är väldigt duktig, det ska bli jätteintressant att höra henne, säger han. 

"Fem fantastiska år"

Paret Jenny och Putte Svensson Sahlin tog över hotellet Hotell Hulingen den 1 januari 2013 när Gösta Albertsson med familj tackade för sig och klev åt sidan. 

– De ringde till oss och ville att vi skulle ta över, säger Putte Svensson Sahlin.

Paret hade arbetat inom Rockparty med att arrangera Hultsfredsfestivalen och med mängder av konserter och arrangemang blåste de nytt liv i Hotell Hulingen och utvecklade hotellet till landets främsta musikhotell.

I somras arrangerade de en spelning varje dag och blev dessutom nominerat till Stora Turismpriset under 2017.

– De här fem åren har varit helt fantastiska. Vi har haft en utveckling under de här åren som vi inte har vågat drömma om. Vi har jättemycket evenemang, ökat omsättningen från sex till 15 miljoner och mer än fördubblat antalet gästnätter. Under 2017 gjorde vi 80 evenemang och hade över 100 band som spelade, säger han och fortsätter:

–  Det är häftigt, vi hade inte förväntat oss att vi skulle komma så här långt på fem år.

Nöjd med musikprofileringen

Under förra året blev Putte och Jenny Svensson Sahlin årets företagare i Hultsfreds kommun.

– Vi blev framröstade av Hultsfredsborna så det var kul. Man känner att det är många som uppskattar det vi gör och tackar för att vi håller igång och har så mycket evenemang. Att vi kör så blandat är det många som uppskattar.

Vad är du mest nöjd med vad ni har åstadkommit?

– Det är att vi har lyckats med hela musikprofileringen, det är häftigt. Alla rum har en egen artist. Sen har vi fått hit flera intressanta artister, vi körde bland annat Miriam Bryant innan hon slog igenom. I fjol körde vi tre artister innan de deltog i Så mycket bättre – Anders Wendin, Kicki Danielsson och Tomas Andersson Wij.

Vill utveckla helgerna

Under 2018 kommer flera spännande artister uppträda på hotellet, däribland Sarah Klang, som har gjort flera imponerande sångnummer i tv-programmet På spåret i SVT. Även Shirin, som har en röst som blivit hyllad av artisten Sia på Twitter med orden ”Incredible singing you”, dyker upp på Hotell Hulingen under våren.

Om du får blicka framåt, hur ser du på framtiden?

– Jag hoppas att vi kan fortsätta utvecklingen, utveckla helgerna och göra fler musikweekends. Vi vill att man tar sig en tur till Hultsfred och lyssnar på musik under en helg och målet är sju-åtta stycken musikweekends varje år.

Fakta

Följande artister uppträder under jubileumsveckan: Sjöa (22/1), Dave Roosewood (23/1), Ida Gratte (24/1), The Black Belt Trio (25/1), Rod Melancon (26/1) och Rev. Seuko (27/1).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt