Annons:

GDL:s vd:

GDL:s vd Henrik Holm säger att GDL ska göra vad de kan för att öka kvaliteten när det gäller renhållningsverksamheten. Foto: GDL/Pressbild

GDL:s vd: "Ska göra vad vi kan för att öka kvaliteten"

Återigen tar GDL Transport över renhållningen i Vimmerby kommun. Företaget har kommit överens med kritiserade Reno Norden AB om att överta avtalet.
– Vi ser positivt på det, säger Henrik Holm, vd på GDL Transport.

Annons:

GDL skötte sophämtningen i Vimmerby kommun innan den senaste upphandlingen, som vanns av Reno Norden. I fredags kom beskedet att Reno Norden och GDL kommit överens om att de ska ta över den igen. 

– Det ser vi väldigt positivt på att vi har gjort klart den dealen. Vi har kört i kommunen förut, men förlorade den senaste upphandlingen till Reno Norden, säger GDL:s vd Henrik Holm till Dagens Vimmerby.

Diskussionerna har förts i drygt tre månader.

– Kommunen ska godkänna övertagandet och det behövde vi få till också.

Reno Norden har fått väldigt mycket kritik i både Vimmerby och Hultsfred. Är du trygg i att ni ska kunna prestera på ett bättre sätt än vad Reno Norden gjort?

– Det är vår förhoppning. Det gjorde vi när vi skötte sophanteringen tidigare. Dessutom har vi lokal representation i Vimmerby med vårt kontor där. Vi har möjlighet att hantera och sköta arbetet på ett bra sätt. Det är klart att vi ska göra vad vi kan för att öka kvaliteten för kommunernas invånare.

Tar över 1 april

Även Reno Norden är nöjda med dealen med GDL.

– Vi är glada över att ha funnit en lösning som alla parter är nöjda med och vi kommer att göra allt för att medverka till att övergången blir så smidig som möjligt för våra kunder. Genom denna överenskommelse frigör Reno Norden AB resurser som kan föras över till de storstadsregioner där bolaget vuxit mycket under senare tid, kommenterade Peter Ekholm, vd för Reno Norden, i ett pressmeddelande i fredags.

Verksamheten tas över den 1 april i år och avtalet löper fram till 2022.

DV/DH har sökt Peter Ekholm utan framgång.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt