Annons:

Hon blir ny HR-chef i kommunen: ”Jätteglad att ha fått förtroendet”

Marie Halldén blir ny HR-chef i Vimmerby kommun. Foto: Phia Bergdahl

Hon blir ny HR-chef i kommunen: ”Jätteglad att ha fått förtroendet”

Vimmerby kommun har utsett sin nya HR-chef. Valet föll på Marie Halldén från Västervik. Hon tillträder tjänsten den 1 juni.
– Jag är jätteglad att ha fått förtroendet att vara chef i Vimmerby kommun. Det är ett spännande och roligt uppdrag som jag ser fram emot, säger Marie Halldén i ett pressmeddelande.

Annons:

Marie Halldén, 46, har arbetat i Västerviks kommun i 19 år. Nu tar hon alltså klivet över till Vimmerby kommun.

"Marie har en gedigen utbildning inom HR. Förutom en kandidatexamen i strategiskt personalarbete har hon under åren vidareutbildat sig inom området. Hon har bland annat gått en ledarutbildning och certifierat sig i kompetensbaserad rekrytering.  De senaste åren har hon arbetat som HR-specialist i Västerviks kommun där hon också haft flera utvecklingsuppdrag. Marie har ansvarat för uppstarten av kommunens rekryteringscenter och haft samordningsansvar för organisationens ledarutvecklingsprogram. Innan dess har hon varit områdeschef för lön- och ekonomienheten", skriver Vimmerby kommun i ett pressmeddelande.

"Var helt överens"

Hennes drivkraft i arbetslivet är utvecklingsfrågor.

– Arbetsmiljö har varit en röd tråd i mitt yrkesliv under mina 19 år i Västerviks kommun. Jag vill att alla medarbetare ska må bra och utvecklas, det är viktigt för mig, säger Marie Halldén.

– Vi har haft många kompetenta sökande till tjänsten och jag är glad att Vimmerby kommun är en arbetsplats som lockar många. Både vi från arbetsgivarens sida och de fackliga organisationerna var helt överens om att erbjuda Marie jobbet, säger Leijonram.

Marie Halldén tillträder sin tjänst den 1 juni. Nuvarande HR-chef Monica Bergh avslutar sin tjänst i Vimmerby kommun till påsk och under mellanperioden kommer Vimmerby kommun att ha en tillfällig lösning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt