Annons:

HR-chefen flaggar för fler anställda – för att avdelningen ska klara sina uppdrag

HR-avdelningen i Vimmerby kommun kan behöva bli fler. Det menar HR-chefen Marie Halldén i ett uttalande till kommunstyrelsen.
– För att lyckas uppfylla målen krävs mer resurser i form av personal, säger hon.

Annons:

Arbetsmiljön i Vimmerby kommun har ett särskilt fokus hos kommunstyrelsen efter att kommundirektören Carolina Leijonram blev sjukskriven och kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij avgick. Det går att läsa i kommunstyrelsens senaste protokoll. 

Ledamöterna i KS har också kommit överens med HR-chefen Marie Halldén om att fundera över vilket stöd de behöver i det systematiska arbetsmiljöarbetet. På ett möte med samverkansgruppen CESAM ska det också ha framkommit synpunkter angående arbetsmiljön "utifrån det tryck som media för närvarande utövar på organisationen", enligt protokollet. 

En medarbetarenkät har varit planerad att genomföras i november och det som framkommer där bedöms vara värdefullt för att bedöma den rådande arbetsmiljön, anser man.

Vid det senaste kommunstyrelsesammanträdet aviserade också HR-chefen Marie Halldén att HR-avdelningen kan behöva anställa ytterligare personal för att klara sitt uppdrag. 

– De mest prioriterade områdena handlar fortsatt om arbetsmiljö och kompetensförsörjning. En tjänst är sedan länge vakant inom HR och kommer att utlysas inom kort, säger Marie Halldén, som berättar att hon nyligen varit på KSAU för att diskutera det nuvarande läget:

– Vi behöver arbeta proaktivt för att uppfylla målen och för att lyckas krävs mer resurser i form av personal. Jag kommer att skriva fram ett förslag om hur organisationen behöver utformas, med rimliga förutsättningar för att lyckas med uppdragen. 

Början av januari

Hur många hon anser att det behöver anställas går inte att säga för stunden.

– Jag har ingen mer information i dagsläget före förslaget är framskrivet och behandlas fackligt och inom politiken. 

När räknar du med att så sker? 

– Mitt mål är i början av januari 2020. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt