Annons:

Pär Kågefors, campuschef på Campus Hultsfred, meddelar att starta eget-kursen återkommer till hösten i Vimmerby, Hultsfred och Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Starta eget-kursen kommer tillbaka: ”Jobbat in konceptet”

Drömmer du om att bli egen företagare och vill få mer kunskap om det? Då har du chansen att gå starta eget-kursen som arrangeras till hösten igen.

Annons:

Förra tisdagen var det avslutning för den senaste starta eget-kursen, som är ett samarbete mellan Campus Småland och näringslivsenheterna i Hultsfred, Vimmerby och Västervik. 

Till hösten har man kommit överens om att satsa på kursen ännu en gång. 

– Ja, så blir det. Vi kör till hösten igen och har till och med satt datumen. Efter utvärderingen och analysen av vårens kurs frågade vi varandra hur vi skulle göra och alla tre platser var på och tyckte att det var viktigt, säger Pär Kågefors, campuschef på Campus Hultsfred. 

"Finns ett behov"

Han berättar att några deltagare från den senaste omgången har frågat om det blir en ny kurs i höst. 

– De har sagt att de har kompisar som funderar på att gå och har företagstankar. Vi ser att det finns ett behov. Vi kör på så länge det går ihop sig med Vimmerby och Västervik. Skulle det bli några för få deltagare på ett av ställena så funkar det ändå, säger Pär Kågesjö och fortsätter:

– Vi kan ha två deltagare hos oss i Hultsfred om det är hyfsat i Västervik och Vimmerby, annars hade det inte funkat. Sen är det bra att vi har allt på nätet, det hade blivit svårt om vi haft en starta eget-kurs bara i Hultsfred, säger han. 

Vad betyder det för dig som campuschef att ni kan erbjuda en sådan kurs?

– Jag tycker att det är jättebra. Vi ser tydligt att vi har hittat ut till våra nya invånare och vi har jobbat in konceptet och gör förbättringar efter varje kurs. Jag tycker att det blir bättre och bättre för varje kurs som går.

Kursen pågår i tio veckor

Höstkursen beräknas pågå från slutet av september till jul. Kurserna ges på kvällstid, en kväll i veckan under tio veckor. Innehållet bygger på mångårig erfarenhet kring vad som är viktiga delar i företagandet. Externa föreläsare från till exempel skattemyndigheten, banker och försäkringsbolag deltar för att ge kursdeltagarna rätt kunskaper.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt