Annons:

NAZISTISK AKTION MOT LO:S LOKALER I VIMMERBY:

LO:s lokaler i Vimmerby har utsatts för nazistiskt klotter och propaganda.

NAZISTISK AKTION MOT LO:S LOKALER I VIMMERBY: "OACCEPTABELT"

Det är tiotalet år sedan det fanns problem med nationalsocialister i Vimmerby. Men den nazistiska rörelsen tar mark i Sverige igen – och nyligen upptäcktes klotter och klistermärken från Nordiska Motståndsrörelsen vid IF Metalls lokaler i Vimmerby.
– Det är såklart totalt oacceptabelt, säger Kenneth Björklund, avdelningsordförande i Vimmerby.

Annons:

För en tid sedan utsattes LO, IF Metall och Socialdemokraternas lokaler i Vimmerby för skadegörelse. Någon hade slagit sönder två skyltar för Socialdemokraterna och LO vid lokalerna. 

Händelsen polisanmäldes – och nu har det också framkommit att propaganda för nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen har funnits på platsen. Men om det är den våldsbejakande och Förintelseförnekande organisationen som stått för skadegörelsen är inte klarlagt.

– Vi har gjort en polisanmälan om det där när skyltarna var sönderslagna. Vi vet inte om det är sådana grupper eller om det handlar om ungdomsbus i det fallet, säger Kenneth Björklund, avdelningsordförande för IF Metall i Vimmerby.

För några månader sedan klottrades dock nazistiska budskap och i samma veva sattes klistermärken för NMR upp.

– Det var vid den tiden det hände och det är allt annat än acceptabelt. Det är ingen demokratisk rörelse det handlar om och det kan vi inte acceptera, det polisanmäler vi direkt, fortsätter han.

"Blir skadegörelse"

IF Metall har meddelat polisen om att organisationen gjort detta. 

– Det är IF Metall som äger fastigheterna och det blir ju skadegörelse. Det är oacceptabelt naturligtvis. Men om det också är Nordiska Motståndsrörelsen som vandaliserat skyltarna kan vi inte säga. Vi har meddelat polisen, men om de utreder det vet jag inte.

Nu har propagandan tagits bort. Nordiska Motståndsrörelsen firade nyligen 20 år och organisationen valde att anordna festen i Frödinge bygdegård.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt