Annons:

Nestor om nazistpropaganda vid deras lokaler:

Daniel Nestor säger att det som hänt inte skrämmer dem.

Nestor om nazistpropaganda vid deras lokaler: "Skrämmer oss inte"

Nyligen vandaliserades IF Metalls lokaler, där också LO och Socialdemokraterna huserar, i Vimmerby. Dessutom har nazistisk propaganda spridits på området.
– Vandalismen skrämmer oss inte, säger Daniel Nestor, ordförande för Socialdemokraterna i Vimmerby.

Annons:

Den nazistiska rörelsen växer i Sverige och överlägset mest aktiva är Nordiska Motståndsrörelsen. Den våldsbejakande organisationen har uppmärksammats för att ha satt upp en banderoll på riksvägen i augusti förra året. Vid flera tillfällen har även flygblad delats ut.

Nu har man också spridit sin propaganda vid IF Metalls lokaler i Vimmerby, något som avdelningsordföranden Kenneth Björklund ser som skadegörelse. 

Även Arbetarekommunens ordförande, Daniel Nestor, reagerar starkt.

– Jag skulle säga att det bara bekräftar att kampen mot nazismen inte är över utan större än någonsin fast vissa kanske inte tror det. Vi måste alltid prata om historien och lära oss av det som hänt. Vi får aldrig glömma, säger Nestor (S). 

Han tycker att det viktigaste är att stå upp mot NMR.

– Politik som står för solidaritet, jämlikhet och frihet är ännu viktigare att ta ställning för och kämpa för. Vi måste stå upp mot de mörka krafter som försöker tränga sig in i allas vår vardag.

"Skrämmer oss inte"

Socialdemokraterna i Vimmerby tänker aldrig backa, säger han.

– Vandalismen skrämmer oss inte. Däremot är det ett kvitto på att vi gör rätt. NMR är ett hot mot vår demokrati och vi måste alltid bekämpa nazismen och dess ursprung. 

Här kan du läsa vad Kenneth Björklund anser om händelsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt