Annons:

Sommarlovsaktiviteter i Djursdala – samhällsföreningen och DSK har gått samman

Fredrik Milton, Peter Knutsson, Annie Hermansson och Sandra Carlsson är laddade för sommarens aktiviteter.

Sommarlovsaktiviteter i Djursdala – samhällsföreningen och DSK har gått samman

Kommunen får 250 000 kronor av regeringen i öronmärkta sommarlovspengar. 11 000 av dem har Djursdala SK och samhällsföreningen i Djursdala fått – och i sommar anordnas sex olika aktiviteter där.
– Det känns jättekul, säger Sandra Carlsson, från samhällsföreningen.

Annons:

Det är Fabriken som har beviljat Djursdalas samhällsförening och Djursdala SK pengarna. För dem var det självklart att göra det. 

– Djursdala nappade och gick ihop och gjorde en bra ansökan. Det här är tredje året föreningar får söka pengar och vi har svårt att täcka hela Vimmerby kommun med bara fyra fritidsledare, så vi är glada att Djursdala ansökte. Vi godkände deras ansökan direkt. Det handlar ju om att erbjuda barn som inte har möjlighet att åka iväg en bra och rolig sommar också, säger Fabrikens Peter Knutsson.

I sommar blir det aktiviteter för barn mellan sex och 15 år från 19 juni till 30 juli. Det handlar om fotbollsträning med DSK:s seniorlag, spelkväll, crosskörning, innebandy med representanter från VIBK, paddla kanot och övernatta i tält samt gå naturstig i Älö. 

– Vi tycker att det finns ganska mycket olika aktiviteter, så det finns något för alla att testa på. För vissa kanske det är nya saker man inte varit med om innan, säger Sandra Carlsson.

Aktiviteterna är förstås inte bara för Djursdalabarn.

– Nej, alla barn från hela kommunen är förstås välkomna. Det här är aktiviteter som bygden tagit fram. Djursdala SK kommer hålla i en fotbollsträning där personer som spelar i klubbens A-lag kommer att vara med, det blir spelkväll med tv-spel och sällskapsspel. 

För en tid sedan bildades en enduroklubb som en sektion i Djursdala SK. 

– Vår förhoppning är att det föds ett intresse den dagen, så att de kan fortsätta och komma till oss, säger Fredrik Milton från endurosektionen.

"Gynnar alla"

Att det fanns pengar att söka var förstås en bidragande orsak till att man gjorde verklighet av tankarna.

– Det fick igång oss, det blev som en spark i baken och en morot. Vi visar ju också att det går att göra ganska mycket för ganska små medel. Det här är aktiviteter som täcker upp hela sommaren. Vi kontaktade också skolan och frågade vad barnen ville göra. Då kom det upp önskemål, säger Annie Hermansson.

Många ideella timmar ligger också bakom.

– Hade inte så många ställt upp hade det inte varit genomförbart, det här gynnar ju alla.

"Vore det ultimata"

Peter Knutsson hoppas förstås, om sommarlovspengarna kommer fortsätta att komma från regeringen, att ännu fler ska söka nästa år.

– Vi kan ju inte göra aktiviteter som passar alla och det ultimata vore om varje kransort gjorde det här. Vi gör det här för att få en större bredd.

Bland annat får också ryttargården, scouterna, Sensus studieförbund och Mötesplats Bullerbyn pengar.

– Sedan använder vi ju även medel till Fabriken, för att täcka upp för många av våra aktiviteter.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt