Annons:

  • EFTERLYSES: Kärleksdikter till kärleksstigen i Tuna

    Åke Hammarskjöld efterlyser dikter till sin kärleksstig i Tuna. Foto: Privat

  • EFTERLYSES: Kärleksdikter till kärleksstigen i Tuna
  • EFTERLYSES: Kärleksdikter till kärleksstigen i Tuna

EFTERLYSES: Kärleksdikter till kärleksstigen i Tuna

I lövparken i Tuna finns en kärleksstig. Den anlades för några år sedan när det stormade som mest kring eventuell nedläggning av skolor. Nu vill ägaren Åke Hammarskjöld utveckla stigen och smycka den med kärleksdikter – allra helst från lokala lyriker.
– Jag vet att det finns många därute som är duktiga och intresserade av det.

Annons:

Lövparken bildades i samband med hotet om skolnedläggning i Tuna och andra orter i kommunen. Åke Hammarskjöld som äger Lövparken ville bidra till skolornas överlevnad på flera sätt.

Tanken på Lövparken gjordes förstås med glimten i ögat.

– Går man på den fina kärleksstigen ökar förälskelsen och tanken är, helt ogenerat, att det ska leda till fler barn. Längs med stigen finns det olika stopp med kärleksteman. Dans på rosor, trånga pussbänkar, stora hjärtan, plats att rista in initialer med mera. Här finns också plats för Göken – att häcka…

Om Lövparken haft avsedd effekt är förstås svårt att sia om.

– Jag svarar alltid ja på det även om det är lite knepigt att leda i bevis. Jag har liksom inga övervakningskameror eller ställer intima frågor till folk. Dessutom är det 9 månaders fördröjning på slutresultatet.

"Inte min starka sida"

Hammarskjöld vill nu vidareutveckla kärleksstigen och montera upp kärleksdikter längs med vägen:

– Poesi är inte min starka sida men jag vet att det finns många därute som är duktiga och intresserade av det. Det vore roligt med några fina kärleksdikter skrivna av lokala talanger. Jag efterlyser kärleksdikter helt enkelt! Jag kommer att montera upp dem på fina platser. Det blir verkligen plats i dess rätta miljö.

Har du en kärleksdikt som du tror skulle passa längs med kärleksstigen? Skicka in den till oss så vidarebefordrar vi den till Åke Hammarskjöld. Skicka till redaktion@dagensvimmerby.se.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt