Annons:

”Tittar på möjligheten att anordna särskilda badbussar”

Lars-Göran Johansson förutspår trafikkaos vid Nossenbaden nästa vecka i samband med att Bullerby Cup spelas. Kommunen och Vimmerby IF tittar nu på att anordna särskilda ”badbussar” för fotbollsspelare och ledare.

Annons:

Tidigare år har bilister kunnat parkera på två ängar vid Nossenbaden, utöver de ordinarie parkeringsplatserna. Det kommer dock inte att vara möjligt i år och Lars-Göran Johansson, som driver Vimmerby Camping, uppskattar att ett 100-tal parkeringsplatser därmed försvinner.

– I och med detaljplaneläggningen för Nossenområdet så blev dessa ängar detaljplanelagda med naturmark och då är det inte tillåtet att parkera där, säger Maria Åkerö, trafikingenjör på Vimmerby kommun.

”Samåk om ni måste ta bilen”

Lars-Göran Johansson är nu mycket orolig över att det ska bli fullständigt kaos kommande vecka och att bilar kommer att stå kors och tvärs vid badplatsen. Det skulle kunna hindra räddningspersonal att ta sig fram vid en eventuell utryckning.

– Jag hoppas att alla trafikanter förstår sin egen inblandning i trafiksituationen och parkerar på markerad plats. Följ anvisad skyltning och välj helst ett annat färdsätt. Samåk om ni måste ta bilen eller bli skjutsade dit, uppmanar Maria Åkerö.

Det kan också bli aktuellt att sätta in bussar för badsugna fotbollsspelare och ledare.

– Kommunen, tillsammans med Vimmerby IF, tittar på möjligheten att anordna särskilda badbussar från förläggningarna ut till badplatsen, säger Maria Åkerö.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt