Annons:

NYA UPPGIFTER OM SJUKDOMAR VID POPULÄRA BADET

Flera campinggäster ska ha insjuknat efter att ha badat i Nossen under gårdagen. Foto: Jakob Karlsson

NYA UPPGIFTER OM SJUKDOMAR VID POPULÄRA BADET

Flera personer ska ha blivit magsjuka efter att ha badat i Nossen. Kommunen tog ett nytt prov i går – och uppmanar allmänheten att vara extra observant.
– Vi har inte fått någon indikation på någon algblomning, säger Martin Sundén på miljö- och byggnadsförvaltningen i Vimmerby och Hultsfred.

Annons:

Tidigare i somras kom det uppgifter om att flera personer insjuknat efter bad i Nossen. I går kan det ha inträffat igen. En av de som insjuknat efter att ha badat i Nossen är Nette Erikssons åttaårige son Milo.

– Min son blev jättedålig efter att vi varit där och när jag pratade med kommunen fick jag besked om att de fått tre stycken liknande samtal under dagen. Min son mår illa, kräks och har huvudvärk. När kommunen sa att de fått in flera liknande samtal förstod jag att det var badet, skriver Nette Eriksson till DV.

"En möjlig orsak"

Enligt Martin Sundén blev miljö- och byggnadsförvaltningen kontaktad av Vimmerby Camping under gårdagen.

– Enligt campingen har flera familjer drabbats. Varför de blivit sjuka vet vi inte. De trodde att det skulle kunna bero på att de badat, men vi har inte fått någon indikation på någon algblomning. Den bedömning vi gör för närvarande är att det kan tänkas vara en möjlig orsak, men vi vet inte om det finns någon annan gemensam nämnare av de som blivit drabbade. 

VEMAB tog vattenprover under gårdagen. När resultat av dem kommer är oklart.

– De är skickade för analys och det brukar ta en vecka ungefär. När man tar prover så är det en ögonblicksbild. Det här resultatet visar hur vattnet var igår, det innebär inte att det är samma resultat vid tidpunkten för när vi får resultatet.

"Lämpligt att vara lite försiktig"

Värmeböljan innebär att allmänheten ska vara extra observant, anser Sundén:

– Med tanke på väderläget är det lämpligt att vara lite försiktig när man badar. Vi säger inte att man inte ska bada, men man kan vara lite uppmärksam om man ser något lustigt eller tillhör en riskgrupp som får kallsupar, som exempelvis småbarn och äldre. Självklart ska man vara uppmärksam om man ser algblomning eller så.

DV har sökt Vimmerby Campings ägare Lars-Göran Johansson. Värt att notera är att själva badplatsen är under kommunens regi. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt