Annons:

  • Vimmerby Camping kommer inom kort öppna en obemannad butik vid Nossen. Foto: Privat

Snart öppnar campingens obemannade butik vid Nossen

Obemannade livsmedelsbutiker är på frammarsch. Vimmerby Camping öppnar inom kort sin butik vid Nossen. 
– Det blir en livsmedelsbutik för campinggäster och permanentboende, säger Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping. 

Annons:

Vimmerby Campings ägare Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd har verkligen fastnat för konceptet med obemannade och dygnet runt-öppna butiker. 

Deras förhoppning är att öppna två butiker under 2021, den ena i byggnaden närmast badgästparkeringen vid Nossen och den andra i Vena där den stängda Lifvs-butiken har varit stationerad. 

"Så gott som färdiga"

Arbetet med att iordningställa butiken vid Nossen har pågått sedan i höstas och nu berättar Hampus Thorstensson att den är redo för öppning inom en snar framtid. 

– Vi är så gott som färdiga med den. Det är bara tekniken och varorna som ska in innan vi kör igång. Vi bygger butiken i en befintlig fastighet som finns i anslutning till badgästparkeringen på området. Det blir verkligen i centrum av campingen. När man vandrar ner till stranden så finns allt som man kan tänka sig. Vi ska ha varor till allt, bland annat fikastunden och grillningen.

Byggnaden, som går under namnet mittenservicehuset, förvandlas från tv- och aktivitetsrum och förråd till en livsmedelsbutik på 38 kvadratmeter. 

– Byggnaden har hamnat lite i skymundan och folk tänker kanske på att det är en toalettbyggnad men det finns så mycket mer där inne. Byggnaden har varit lite oanvänd även om den har funnits där sedan 60-talet. Nu blir byggnaden lite mer av ett centrum för vår verksamhet så det blir jättekul. 

Öppning inom kort

Den obemannade och dygnet runt-öppna butiken ska ha vara öppen året runt, enligt Thorstensson. 

– Anledningen till att vi satsar på en obemannad butik vid Nossen är helt och hållet det nya bostadsområdet. Vi känner att vi vill ha en längre säsong för reception och butik. När vi fick möjligheten att bygga denna obemannade butik passade vi på att köra en året runt-verksamhet. 

När kommer butiken öppna?

– Vi siktar på en relativt snar öppning. Vi hoppas på att den ska vara klar väldigt snart. Det kommer finnas ett brett utbud. 

Vad hoppas ni att det ska betyda för er verksamhet?

– Massor, såklart. Vi är inne i ett steg med att vi ska kunna bredda oss till att ha en verksamhet året runt och bli en attraktivare plats att besöka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt