Annons:

Ännu större påsksatsning i år:

Elisabeth Weth Wolmeryd och Hampus Weth Wolmeryd är taggade inför påsken. Foto: Arkivbild

Ännu större påsksatsning i år: "Schemat är så späckat"

Den stora påsksatsningen tog sin början förra året. Nu blir den ännu större. Det vimlar av aktiviteter på Vimmerby Camping under påsken. 
– Rostsläppet är en påskhelg fylld av evenemang för både lokalbefolkningen och besökaren, säger Hampus Weth Wolmeryd.

Annons:

Fjolåret blev, trots vädergudarnas motstånd, en enorm succé för Vimmerby Camping.

– Vi hade trots lite otur med vädret ett ruskigt bra fjolår. Det var en minusgrad, snålblåst och regn på påskmarknaden, men ändå kom det väldigt många gäster till oss. Efter den framgångsrika starten expanderar vi nu 2024 med ett program med ännu fler aktiviteter i syfte att engagera Vimmerbyborna i våra festligheter, säger Hampus Weth Wolmeryd.

Årets påsksatsning kallas för "Rostsläppet".

– Det är en påskhelg fylld av evenemang för både lokalbefolkningen och besökaren. Denna unika festlighet, inspirerad av det traditionella kosläppet, signalerar starten på campingsäsongen där gästerna får chansen att ta ut sina fordon på vägarna igen. Påsken är ganska naturlig för en campare att börja säsongen på.

"Skapar stor fest"

Under långfredagen blir det påskmarknad, säsongsöppning av restaurangen och quizkväll. På påskaftonen blir det påskäggsjakt för barn, livemusik i restaurangen och stora påskbrasan. På påskdagen blir det sedan Korpens tipspromenad och bakluckeloppis.

– Med sju evenemang över tre dagar skapar vi stor fest för många.

Påskmarknaden har arrangerats två gånger tidigare, men har nu en stor potential att slå rekord i antalet utställare. Allt från langos till blommor och traditionellt marknadsgodis samt lokala hantverk finns där.

– Vi vill att man ska kunna uppleva påsken med oss. Vid den stora påskbrasan förra året kom ett par hundra personer och det gör att vi vill spinna vidare på fjolårssuccén.

Musikduon Duå, med Alice Hartvig och Fredrik Söderlund, kommer uppträda live i restaurangen.

– För de vuxna är det påskbrasan, marknaden och bakluckeloppisen som sticker ut. För barnen har vi förstås den spännande påskäggsjakten där 300 ägg väntar på att hittas. Både påskharen och Loch Nossie deltar.

Stort intresse

Intresset verkar också redan nu vara stort. 

– Vi har redan fler bokade campingekipage än fijol. Vi har också många fler lokala utställare. Det är jätteroligt och jag ser väldigt mycket fram emot påsken. Schemat är späckat och jag vet inte vad som blir roligast. Det känns jättelovande. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt