Annons:

Bostons ägare efter inbrottet:

Foto: Jakob Karlsson

Bostons ägare efter inbrottet: "Kan vara undergången"

Kläder för hela 1,5 miljoner kronor stals från Boston Clothing under natten. Tjuven, eller tjuvarna, har tagit sig in med hjälp av en av butikens nycklar.
– Jag känner mig uppgiven. Det här kan vara undergången, säger ägaren Kim Wickström.

Annons:

30 procent av butikens sortiment och en stor del av lagret har Boston Clothing blivit av med under natten mot onsdag. Kim Wickström upptäckte stölden vid åttatiden på onsdagsmorgonen.

– Vi skulle ju öppna dambutiken i dag, så jag skulle gå hit och göra klart det sista inför öppningen där. Då såg jag kalsonger ligga här och byxor. Direkt tänkte jag att något var fel. Sedan såg jag att hyllor hade välts ned på golvet och att hela sortiment av produkter saknades. Då fattade jag att det var stöld, säger Kim Wickström.

Totalt handlar det om kläder till ett marknadsvärde av 1,5 miljoner kronor.

– Det handlar om specifika plagg och det allra dyraste. Jag känner mig uppgiven så klart, det har varit lite för mycket nu. Man känner att man inte orkar mer, säger han.

"Vill tro gott om alla"

Det mesta tyder på att tjuven eller mer troligt tjuvarna har tagit en nyckel inifrån butiken.

– Det är någon som varit inne här, för det saknades en nyckel i går kväll. Jag antog då att någon hade lånat den. Sedan har man kommit in här när larmet inte fungerade. Det känns tufft, man tror ju på alla och vill tro gott om alla. Det är jobbigt.

Kim Wickström tror att det handlar om proffs.

– Det är läskigt. Folk är ju här och spanar in priser och kläder, men just tillfälligheten att de har nyckeln också. De vet mer än de borde veta. Jag tror att de kan ha kollat upp att det finns få poliser i Vimmerby. Att det är lättare att ta de här märkena här än någonstans. 

Hur påverkar det här butiken?

– Det blir färre varor för tillfället. Sedan är vi ett litet företag, vi får se om vi orkar med det här, det kan vara vår undergång. Det blir tillbaka till ruta ett. Det har varit tufft och jag har haft motgångar personligt, och så kommer det här också. Ibland går musten ur en och man blir helt tom på energi.

"Finns inga muskler"

Boston Clothing har annars varit förskonat från inbrott. Home of Brands har haft en mängd inbrott och även Sandströms har varit drabbat de senaste åren.

– Det finns inga muskler bakom, så vi får hoppas att försäkringsbolaget kan hjälpa oss.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt