Annons:

Här låser Kim sin butik för allra sista gången:

Här låser Kim Wickström, Natalie Skarhed Frisk och Jimmi Wickström butiken för allra sista gången. Foto: Simon Henriksson

Här låser Kim sin butik för allra sista gången: "Både jobbigt och en befrielse"

Nu har Boston Weekend stängt. För sista gången låste Kim Wickström butiken på onsdagen.
– Just nu känns det jättebra, men det är samtidigt ganska vemodigt, säger han.

Annons:

Onsdagen blev den allra sista dagen. Nu är det sluthandlat på Boston Weekend i centrala Vimmerby och en epok i det moderna Vimmerby går i graven. 

Kim Wickström har drivit butiken i centrala Vimmerby i drygt tio år. Men nu är det helt över.

Vår tidning var med när Kim Wickström och de två andra delägarna Jimmi Wickström och Natalie Skarhed Frisk låste dörren till butiken för sista gången.

– Just nu känns det jättebra, men samtidigt är det ganska vemodigt. Det är en blandning, men det är rätt beslut vi har tagit. Det är ingen tvekan om det. Men det är tråkigt att möta alla kunder för sista gången. Det är jobbigt och vemodigt, men i slutändan är det en befrielse. Vi var färdiga nu, säger Kim Wickström.

Det är cirka en månad sedan beskedet om butikens nedläggning kom. Några veckor senare kom konkursbeskedet och därefter har en stor konkursutförsäljning pågått. Tisdag och onsdag har det varit fullt drag i butiken. Väldigt mycket plagg – och annat därtill – har fått nya ägare. 

– Kläderna har nästan tagit slut här och det har vi aldrig varit med om tidigare. Då har man bara fyllt på. Det är en konstig känsla. 

Konkursförvaltaren tar över lagret

Konkursförvaltaren tar nu över det lager som trots allt finns kvar. 

– Det har varit full rulle för oss nu den senaste tiden. Man säljer förmodligen vidare det lager som är kvar, men det är inte så mycket och därför drar vi snöret just i dag. Det är inte tillräckligt med produkter kvar för kunderna.

Boston har varit en stor del av ditt vuxna liv. Hur känns det att sätta punkt för det?

– Går man in på det kan jag lätt börja gråta. Det har betytt jättemycket för många personer och det har varit en social plats, en mötespunkt, dit man har kunnat komma för att prata av sig oavsett om man mått bra eller sämre. Det har hänt mycket saker här både personligt och företagsmässigt. Att driva en butik är inte bara att sälja kläder. 

Kan det bli en återkomst någon gång i framtiden eller stänger ni dörren helt?

– Man vet aldrig. Fördelen, om man jämför med idrottsvärlden, är att det här inte är så beroende av ålder. Vi lämnar ju inte för att det är tråkigt, utan för att vi vill lägga tiden på annat. 

HÄR kan du läsa en artikel från i går kring vad kunderna känner.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt