Annons:

Svaga besökssiffror för ALV:

Astrid Lindgrens Världs besökssiffror var svagare än förra året. Vd:n Joacim Johansson säger att det "aldrig är roligt". Foto: Jakob Karlsson

Svaga besökssiffror för ALV: "Aldrig roligt"

Astrid Lindgrens Värld tappar drygt fem procent i besökare jämfört med förra huvudsäsongen. Vd:n Joacim Johanssons analys är att sommaren helt enkelt har varit för varm.
– Det är aldrig roligt, säger han.

Annons:

Nej, drömgränsen var aldrig nära att uppnås för Astrid Lindgrens Värld den här besökssommaren. Under parkens huvudsäsong, mellan den 9 maj och 26 augusti, har drygt 412 000 besökare varit där. 

Det är nästan 22 000 färre gäster än samma tidpunkt förra året. Mot ALV:s fjolårsutfall handlar det om drygt fem procent som besöksjätten backar. 

– Det är aldrig roligt, men med den förklaring vi ser så blir det lättare att acceptera det. Vi är långt från ensamma i parksverige att tappa. Det har helt enkelt varit för varmt, det har gjort att människor inte orkar. Nu får vi gilla läget, ta nya tag till hösten och sedan till nästa säsong, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

"Gör stor skillnad"

Men försäljningen har gått desto bättre. ALV tappar omkring 2,5 procent när det gäller den.

– Det är jätteviktigt och bra, vi ser att besökarna har handlat mer i parken än vad vi har tappat besökare, säger han.

Några konsekvenser av sommarens svaga besökssiffror blir det inte.

– Men vi måste se över kortsiktigt vad vi kan kostnadseffektivisera, men några framtida investerar påverkas inte, säger Joacim Johansson och fortsätter:

– Vi kan inte påverka vädret och värmen. Ifjol hade vi 23 grader i snitt i juli – i år hade vi 28 grader i snitt. Fem grader gör en stor skillnad för oss. Vi får hoppas på en mer normal svensk sommar 2019. 

Ser ni några andra orsaker till tappet än värmen?

– Vår uppfattning är att det är helt kopplat till det varma vädret. Men vi kommer att titta på att utveckla och förbättra parken, det handlar om allt från underhåll till scenprogram och till mat och dryck.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt