Annons:

Fler utrikesfödda i arbete i Vimmerby – så ser siffrorna ut

Fler utrikesfödda har kommit i arbete i Vimmerby. Foto: Arbetsförmedlingen

Fler utrikesfödda i arbete i Vimmerby – så ser siffrorna ut

Fler utrikesfödda kommer i arbete i Vimmerby kommun. Visserligen är fortfarande fler än var tredje utan jobb – men det är en minskning jämfört med för ett år sedan. I september fick 26 utrikesfödda jobb i kommunen, visar Arbetsförmedlingens senaste månadsstatistik.

Annons:

Den totala arbetslösheten i Vimmerby kommun ligger på 6,7 procent. Jämfört med september förra året är det en minskning med 0,5 procentenheter. Bara en kommun i Kalmar län, som alltid Mörbylånga, har lägre arbetslöshet och arbetslösheten i Vimmerby är lägre än snittet i både riket (6,9) och länet (7,6). I grannkommunerna Hultsfred och Västervik är arbetslösheten 11,5 procent respektive 8,0 procent.

I september var det sammanlagt 515 invånare i kommunen som saknade arbete. Vid samma tidpunkt förra året var det 30 fler. 

Arbetslösheten bland ungdomar är också mycket låg i Vimmerby jämfört med andra kommuner och lägst i hela länet. Här är ungdomsarbetslösheten 8,3 procent, en minskning med 2,7 procentenheter jämfört med september 2017. I riket är ungdomsarbetslösheten 9,0 procent och i länet 10,4 procent. 

Under september månad fick 13 ungdomar, personer upp till 25 år, arbete. I Hultsfred är ungdomsarbetslösheten 14,4 procent och i Västervik 12,2 procent.

Minskar bland utrikesfödda

Bland utrikesfödda ser det allt bättre ut i Vimmerby. Totalt är det 34,9 procent som står utanför arbetsmarknaden. I september fick 26 utrikesfödda arbete. Minskningen mot för ett år sedan är 4,6 procentenheter. 

Snittet i riket är 20,2 procent bland utrikesfödda och i länet 30,7 procent. I Västervik är det 31,9 procent som saknar arbete och i Hultsfred 41,4 procent.

Sammanlagt fick 65 personer arbete i Vimmerby kommun under september månad. 185 lediga jobb fick Arbetsförmedlingen in. 

Av dem som saknar arbete är det 139 som varit utan i två år eller mer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt