Annons:

ERIXON FÅR 18 MÅNADSLÖNER FÖR ATT SLUTA I VIMARHEM

Jan Erixon får 18 månadslöner för att sluta som vd för Vimarhem AB.

ERIXON FÅR 18 MÅNADSLÖNER FÖR ATT SLUTA I VIMARHEM

18 månadslöner får Jan Erixon för att sluta som vd för Vimarhem AB. Det ger honom drygt 1,4 miljoner kronor.
Det kan vi berätta efter att ha tagit del av uppgörelsen mellan Vimarhem och Jan Erixon.

Annons:

Tidigare i dag gick Vimarhem AB ut med ett pressmeddelande om att Jan Erixon slutar som vd för det kommunala bostadsbolaget sista januari nästa år.  

I pressmeddelandet skrev Vimarhem att "Då vd Jan Erixon på egen begäran valt att bli entledigad från sin tjänst har en enig styrelse i Vimarhem AB efter viss förhandling gått Jan Erixon till mötes". Vidare skrev Vimarhem att "båda parter känner sig bekväma med att vi hittat lösningar inom det avgångsvederlag som omfattar detta avtal". 

Nu har Dagens Vimmerby tagit del av uppgörelsen mellan Vimarhems styrelse och Jan Erixon. 

I avtalet framgår det att Jan Erixons anställning upphör den 31 januari 2019 och att han erhåller ett avgångsvederlag om 18 månadslöner. Jan Erixon har en månadslön på 80 000 kronor, vilket ger honom drygt 1,4 miljoner kronor för att sluta som vd för Vimarhem. Räknar man med arbetsgivaravgift på lönen blir kostnaden för Vimarhem cirka 1,9 miljoner kronor.

Enligt anställningsavtalet har Erixon sex månaders uppsägningstid om han själv säger upp sig. 

Får sparad semester utbetald

"Avgångsvederlaget utbetalas månadsvis med start vid ordinarie löneutbetalning i februari 2019 och under 18 månader med sista utbetalning i juli 2020", står det i avtalet.

Anställningsförmåner som intjänad och sparad semester utbetalas i en slutlön i februari 2019, vilket framgår av uppgörelsen. Jan Erixon får inbetalning av bostadsbolaget på sin tjänstepension under de 18 månader som avgångsvederlaget avser. 

Uppgörelsen undertecknades den 23 oktober av Vimarhems ordförande Michael Svensson (S), vice ordförande Håkan Nyström (M) och vd:n Jan Erixon. 

Vi har sökt Jan Erixon, styrelseledamoten Magnus Danlid (C) och kommundirektören Carolina Leijonram. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt