Annons:

Nöjdheten med skolan i Rumskulla sjönk drastiskt

Föräldrar till barn på Rumskulla skola gav ett kraftigt försämrat betyg till verksamheten. Foto: Vimmerby kommun

Nöjdheten med skolan i Rumskulla sjönk drastiskt

Den senaste enkätundersökningen bland föräldrar till barn i Rumskulle skola gav ett kraftigt försämrat betyg för verksamheten. Från ett betyg på cirka 8 rasade skolan till 4,5.
– Föräldrarna själva kände sig överraskade av att det var så låga siffror, säger Åsa Fastmarken, biträdande rektor.

Annons:

På grund av det kraftigt försämrade resultatet kallade skolledningen till ett föräldramöte.

– 20 av 80 hade svarat på enkäten och det behövs lite fler för att man ska kunna luta sig på det. Föräldrarna kände sig överraskade av att det var så låga siffror och det kom inte fram några direkta anledningar till varför det sjunkit så mycket. 99 procent av de föräldrar som var på föräldramötet var väldigt nöjda med skolan, berättar Anna Ljungqvist, rektor för skolan.

Vad ser ni för tänkbara anledningar till det försämrade resultatet?

– Vi kan inte gissa, utan det viktiga för oss var att ta tag i det och därför lät vi föräldrarna sitta i grupper och diskutera skolan och man fick lämna in sina svar anonymt. Vi blev väldigt förvånade av resultatet och kände att vi behövde ta tag i det. Vi har tagit med resultatet i den nya likabehandlingsplanen och måste hålla ögonen på det, säger Åsa Fastmarken.

Framöver ska föräldrarna få möjlighet att svara på enkäten i samband med utvecklingssamtal.

– Vi hoppas att det ska leda till att fler svara. Nu är det lite svårt att ta ställning till resultatet. Ser man till elevenkäten så är resultatet betydligt bättre man upplever att man är trygg i skolan. Vi upplever inte att det hänt saker på skolan som kan förklara resultatet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt