Annons:

Arbetsmiljöverket utreder lärarnas situation på AL

Arbetsmiljöverket är mitt uppe i en inspektion av arbetsmiljön på Astrid Lindgrens skola. Foto: Vimmerby kommun

Arbetsmiljöverket utreder lärarnas situation på AL

Högstadielärarna har slagit larm om sin arbetssituation på Astrid Lindgrens skola. Samtidigt är Arbetsmiljöverket mitt inne i en utredning av skolans arbetsmiljö. – Arbetsmiljöverket gav draghjälp till oss när det gäller behovet av renovering, säger områdeschefen Tomas Svensson.

Annons:

Arbetsmiljöverket har gjort en inspektion av tre skolor i skolområde Väst: AL-skolan, Brännebro skola och Södra Vi skola. I fredags fick områdeschefen Tomas Svensson en muntlig föredragning av Arbetsmiljöverkets slutsatser.

Det formella beslutet, som kan rendera i ett föreläggande, är troligen några veckor bort.

– Vi har tryckt på behovet av renovering och för att göra det här till en modern skola så hamnar det på cirka 40 miljoner. Det är mycket som är slitet och Arbetsmiljöverket håller med om det, säger Tomas Svesson.

31 miljoner i investeringsbudgeten

Astrid Lindgrens skola har ett enormt investeringsbehov. Cirka 40 miljoner krävs för att få en modern och funktionsduglig skola. Tre miljoner finns avsatta för projektering i år och därefter finns det ytterligare 28 miljoner avsatta för upprustning under 2017 och 2018.

AL drabbades av kommunens investeringsstopp under 2015. Pengar för upprustning av bland annat skolgården fanns avsatta.

– Budgetprocessen blev tråkig för oss, men nu måste fastighetsavdelningen ta fram en investeringsplan över hur man tänker göra och i vilken takt.

Vilken del är viktigast?

– Vi ska ha en diskussion om det. För mig känns det som att alla bitar är lika viktiga.

I går avslöjade Dagens Vimmerby att lärarna på AL:s högstadium går på knäna. Arbetsbelastningen har ökat och flera har bestämt sig för att lämna sina tjänster. Arbetsmiljöverket har även tittat på den delen, bekräftar Tomas Svensson.

DV har sökt handläggaren för inspektionen, utan att lyckas. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt