Annons:

Många elever har sökt dansprofilen. Foto: Arkivbild

Så många elever har sökt till Vimmerby gymnasium

Lite färre än förra året. 163 elever har sökt Vimmerby gymnasium i första hand.
– Det ser rätt så bra ut, säger nämndens ordförande Peter Karlsson.

Annons:

För två år sedan sökte hela 200 ungdomar till Vimmerby gymnasium. Det var fler än på många år. Förra året var det en mindre årskull och då sökte 168 elever till Vimmerby gymnasium i den preliminära omgången. 

Till hösten handlar det om 163 elever som har sökt Vimmerby gymnasium i första hand. 

– Det ser rätt bra ut med 163 sökande. Det är fortfarande omvalsperiod fram till maj och det är inga stora förändringar jämfört med förra året, säger nämndens ordförande Peter Karlsson (C).

Teknikprogrammet ökar ordentligt och där är det 34 som sökt de 28 platserna. Ifjol var det 14. Samtidigt är det färre som sökt samhällsvetenskapliga program. 37 har sökt, men det brukar vara fler. Förra året var det 59 elever som började samhällsvetenskapligt program.

Ett bekymmer är att ingen är behörig till det industritekniska programmet. Fyra har sökt de 16 platserna.

– Det är väldigt synd. Vi har ett stort behov med bland annat Ljunghäll och många andra, men vi får hoppas att det ändrar sig. Man har ju sommarskolan på sig att bli behörig sen också.

Så ser det ut med profilerna

75 stycken elever har sökt ett annat gymnasium i sammanlagt 15 andra kommuner. Flest har sökt fordons- och transportprogrammet och barn- och fritidsprogrammet på Hultsfreds gymnasium, ekonomiprogrammet och bygg- och anläggningsprogrammet på Västerviks gymnasium. Många har även sökt naturbruksprogrammet i Gamleby och Vreta.

– Det är många som söker till naturbruksprogrammen fortfarande. 

När det gäller de speciella profilerna är det 17 elever som sökt dans (tre från andra kommuner) och lika många som sökt fotbollsprofilen (två från annan kommun). Hockeyprofilen har två elever sökt, innebandyprofilen fem (en från annan kommun) och fem elever som sökt kreativt skrivande och skapande.

– Det är positivt att fem elever har sökt kreativt skrivande och skapande. Nu hoppas vi att den profilen kan komma igång till hösten.

Fakta

Så ser det ut på programmen (fjolårets inom parentes):

El- och energi 15 (21)

Fordon- och transport 9 (18)

Handel- och administration 7  (13)

Industritekniska 0  (5)

Naturvetenskapliga 25  (21)

Restaurang- och livsmedel 7  (7)

Samhällsvetenskapliga 37  (59)

Teknik 28 (14)

Vård- och omsorg 6 (8).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt