Annons:

Gymnasieelever anordnar öl- och whiskyresa till Öland

Agnes Borgstrand, Nellie Karlsson, Vendela Nilsson, Tobias Johansson (lärare) och Gabriel Sundell anordnar en dagstur till Öland i april med fokus på öl- och whiskprovning. Foto: Ossian Mathiasson

Gymnasieelever anordnar öl- och whiskyresa till Öland

Treorna på hotell- och turismprogrammet på Hultsfreds gymnasium anordnar i början av april en resa till Öland med whisky- och ölprovning tillsammans med Nilsbuss.
– Det har vi gjort helt själva. Vi har kommit på idén tillsammans och nu ska vi utföra det, säger Agnes Borgstrand.

Annons:

Eleverna gör Ölandsresan lördagen den 6 april för att de just nu läser kurser som till exempel, marknadsföring och försäljning, resmål och resvägar samt ansvarsfull alkoholhantering. 

Det är sex elever som går tredje året på hotell- och turismprogrammet och tillsammans har de jobbat med att planera resan i några månader. 

– Idén kom i höstas och det var då vi började arbeta med det, säger Gabriel Sundell och och Agnes Borgstrand. 

Det blir en guidad resa av sevärdheterna på Öland, som innehåller ölprovning på Fireside Brewery i Rälla, whiskyprovning på Hotell Skansen i Färjestaden och lunch samt rundvandring på Wannborga, som bland annat bedriver odling av vindruvor för vintillverkning.

– Konceptet blev färdigt strax före jul och eleverna har jobbat hårt med det i flera månader. De har planerat vilka besök de ska göra, tagit reda på hur många personer respektive ställe kan ta emot och var man äta lunch, säger gymnasieläraren Tobias Johansson. 

Bokat buss med 25 platser

Det är Gabriel Sundell, Nellie Karlsson, Vendela Nilsson, Agnes Borgstrand, Andrea Persson och Mitra Hosinzade som ligger bakom resan. 

– Vi har bokat ett buss med 25 tillgängliga platser från Nilsbuss. Vi håller på att marknadsföra resan så folk får anmäla sig. Vem som helst får hänga med, säger Nellie Karlsson. 

Har det funnits några stora utmaningar under arbetets gång?

– Marknadsföringen har varit en stor utmaning, att komma ut till rätt personer på rätt plats. Vi jobbar mycket med sociala medier och affischer, säger Gabriel Sundell. 

Agnes Borgstrand fyller i:

– Det är mycket att tänka på och det dyker hela tiden upp saker som man inte har räknat med. Jag trodde inte att det skulle ta så här lång tid att få det färdigt, säger Agnes Borgstrand.

"Vi själva ska lära oss något"

Det är första gången som hotell- och turismprogrammet syr ihop ett sådant projekt med flera olika kurser. Det är också en resa som ingen annan har arrangerat på sistone. 

– Vi anordnade ett disco i ettan men det var inte ett så stort projekt i jämförelse med detta. Det är enklare att sälja till barn och göra marknadsföring på en skola. Det ska bli kul att arrangera denna resa, säger Agnes Borgstrand. 

Eleverna kommer guida resenärerna under resan men de sköter inte varken öl- eller whiskyprovningarna. 

– Vi gör det för att vi själva ska lära oss något. Vi kommer följa med och hålla i guiden, säger Gabriel Sundell. 

Bussen avgår från Vimmerby resecentrum på lördagsmorgonen och gör stopp i Storebro, Hultsfred och Målilla på vägen till Öland.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt