Annons:

Miljonregn över länets skolor – så mycket hamnar i Vimmerby

Ett riktat stadsbidrag ska få landets skolor att bli mer likvärdiga. Nu visar det sig hur mycket pengar varje kommun får.
För Vimmerbys del handlar det om 6,5 miljoner kronor.

Annons:

Nyligen gick Skolverket ut med en lista på hur mycket pengar varje kommun och fristående skola får 2019 av statsbidraget till ökad likvärdighet och kunskapsutveckling i grundskolan.

– Detta är pengar som ska gå till helt ny verksamhet så det kommer bli en hel del spännande projekt ute i Kalmar läns skolor framöver, säger Tomas Kronståhl, riksdagsledamot (S).

Skolsegregationen i Sverige ökar och detta är en trend som behöver brytas, säger Nermina Mizimovic. Skolan måste bli mer likvärdig i hela landet.

– Det är väldigt viktigt att skolan är likvärdig vare sig du får din utbildning i Hultsfred, Kalmar eller någon annan stans i Sverige, säger Nermina Mizimovic, riksdagsledamot (S).

2018 uppgick summan till en miljard. Nu handlar det om 3,5 miljarder kronor öronmärkta för likvärdighet och kunskapsutveckling.

Bidraget är villkorat på så sätt att det inte får gå till ordinarie verksamhet. Relativt hög andel av ansökningarna handlar om att utöka personalstyrkan och att höja kompetensen generellt.

Vimmerby kommun får 6,5 miljoner kronor, Hultsfreds kommun 9,1 miljoner kronor och Västerviks kommun 12,3 miljoner kronor.

Totalt har 725 skolor, både offentliga och privata, sökt pengar. I slutet av april fattas det slutgitliga beslutet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt