Annons:

Erikshjälpen vill belysa barns insatser – instiftar nytt pris

Erikshjälpen instiftar ett nytt pris och Peter Magnusson, butikschef i Vimmerby, uppskattar det. Foto: Ossian Mathiasson

Erikshjälpen vill belysa barns insatser – instiftar nytt pris

Erikshjälpen instiftar utmärkelsen ”Årets Erikshjälte” för att uppmärksamma barns insatser för en bättre värld.

Annons:

Enligt Erikshjälpens pressmeddelande går utmärkelsen till en person under 18 år som har gjort något beundransvärt under 2018. Det kan handla om ett barn som har satt andra före sig själv, gjort något för en person i utsatthet eller gjort en insats för en mer hållbar värld. 

Fram till 31 mars finns möjlighet att nominera via Erikshjälpen och den som blir utsedd till pristagare får 25 000 kronor att dela ut till något av Erikshjälpens projekt. 

Vinnaren tillkännages på Eriksdagen

I år är första gången som Erikshjälpen delar ut den nya utmärkelsen – ”Årets Eriskhjälte”. Utmärkelsen tillkännages på Eriksdagen som firas i Erikshjälpen Second Hands butiker den 27 april till minne av Erik Nilsson. 

”Genom att instifta utmärkelsen Årets Erikshjälte förmedlar vi, med Eriks historia som grund, det budskap som genomsyrar hela vårt barnrättsarbete: att barn kan och att barns delaktighet är viktigt”, säger Daniel Grahn, Erikshjälpens generalsekreterare.

Peter Magnusson, butikschef för Erikshjälpen Second Hand i Vimmerby, uppskattar det nyinstiftade nationella priset. 

– Det är ett pris i Eriks anda, han ville hjälpa barn och ungdomar. Det är ett steg i rätt riktning, säger Peter Magnusson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt