Annons:

  • Efter många års slit för besöksnäringen – nu prisas Nossenbossen:

    Lars-Göran Johansson, mer känd som Nossenbossen, fick ta emot årets värdskapspris av Peter Göransson. Foto: Ossian Mathiasson

  • Efter många års slit för besöksnäringen – nu prisas Nossenbossen:

Efter många års slit för besöksnäringen – nu prisas Nossenbossen: "Fick en tår i ögat"

2001 tog Lars-Göran "Nossenbossen" Johansson över Nossenbadens camping i Vimmerby. Nu lämnar han över – och får samtidigt motta Årets värdskapspris på Vimmerbygalan.
– Jag fick en allergisk chock när jag fick beskedet, säger han.

Annons:

Vissa kanske hajar till över namnet Lars-Göran Johansson, men när man skriver "Nossenbossen" förstår nog varenda Vimmerbybo vem man syftar på. 

Ända sedan början av 2000-talet har "Nossenbossen" framgångsrikt drivit Vimmerby Camping. Nu får han ta emot Årets värdskapspris på Vimmerbygalan. 

– Det är jätteroligt. Man är en tävlingsmänniska och siktar på priser och sådär, men man blir ändå överraskad. Det är jättemånga som gör bra saker för besöksnäringen, säger han. 

Vad kände du när du fick beskedet?

– Jag blev jätteglad och fick en allergisk chock, som jag brukar säga till mina döttrar, haha. Det kom en tår i ögat. Det är häftigt. Jag är jättestolt och jätterörd. 

Hur tror du att folk kommer reagera?

– Det är svårt att säga. Magkänslan säger att folk nog gillar det arbete man har lagt ned inom besöksnäringen. Många kommer nog bli glada, som jag blir.

Lämnar inte besöksnäringen

Nu ska Lars-Göran Johansson lämna över till Elisabeth Wolmeryd och Hampus Thorstensson, som ska driva campingen vidare. Men han kommer finnas kvar under hela det här året.

– Jag kommer att vara kvar på campingen som mentor året ut. Jag har sagt i drygt ett år att jag ska sluta, men nu det gick jättesnabbt. Jag har haft kontakt med många större bolag, men aldrig lagt ut att jag ska sälja. Budet från "Bettan" och Hampus kände jag att jag kunde acceptera och jag tänker inte på att jag kunde ha fått mer. Det viktiga är att det är några som brinner för Vimmerby som tar över. 

Avslutet på campingen till trots tänker han inte lämna besöksnäringen. 

– Det är så roligt att jobba med människor och framför allt med människor som är lediga. De är så glada. Exakt vad det blir vet jag inte, men det finns många idéer i mitt huvud. Jag gillar över huvud taget inte det här med att man köper på nätet. Jag är lokalpatriot och som Magnus Frodig klokt har sagt så måste vi gynna våra butiker om vi vill att de ska överleva. 

"Fått ljuga för mina döttrar"

Han kommer också att sitta kvar som ordförande i Camping Småland. Dessutom har han bildat bolaget DeWerSa AB, som ska syssla med besöksnäring också.

– Jag ska jobba vidare med det och åka runt och hjälpa campingar och sådär. Jag ska sitta kvar i turistbolagets styrelse med har jag tänkt.

På kvällens gala har man med sig sina döttrar. 

– Jag har fått ljuga lite för dem eftersom det inte är många som vet. Det känns roligt. 

Priset delades ut av turistchefen Peter Göransson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt