Annons:

76 nya bäddar på Vimmerby Camping – breddar utbudet

Lars-Göran Johansson, till höger, utökar med 76 bäddar på Vimmerby Camping.

76 nya bäddar på Vimmerby Camping – breddar utbudet

Vimmerby Camping utökar sitt boende. 76 nya bäddar, där stugorna hämtats från ALV, gör att Lars-Göran Johanssons camping växer.
– Det blir kanon, säger han.

Annons:

Högsäsongen är runt hörnet. Lägligt nog har också Lars-Göran Johansson, vd för Vimmerby Camping ute vid Nossenbaden, 76 nya bäddar att erbjuda från och med den här veckan. 

De nya stugorna har fungerat som boende för familjer på Astrid Lindgrens Värld. 

– Det var Jocke Johansson (Astrid Lindgrens Världs vd) som föreslog att jag skulle köpa stugorna som blev över och det var ett bra erbjudande. Jag måste säga att det samarbetet är otroligt bra och hela samarbetet inom turistnäringen är otroligt bra. Det är väldigt uppåt och alla hjälps åt, det är ingen konkurrens på det sättet och det känns rätt skönt. Mycket beror på att vi har en bra turistchef (Peter Göransson), men också att "Jocke" bjuder in på ett helt annat sätt än vad man tidigare gjort, säger Lars-Göran Johansson.

Drog ut på tiden

Två av stugorna har blivit toaletter. Övriga har fått sig en uppfräschning och kommer att fungera som boende. 

– Vi har satt in mikrovågsungnar och dragit rinnande kallvatten. Det är fina uteplatser till varje med utsikt över sjön och vi har gjort det för att få en högre standard. Nu ska de bara fyllas också. 

Dock drog det ut på tiden med bygglovet. 

– Det tog tio veckor efter att alla papper var inlämnade och det är inte bra. Vi har fått vänta lite med att boka in gäster i de här och i år när det finns jättebra intresse hade det varit bra. Men jag är säker på att det kommer bli jättebra. 

Invigning

På onsdagen blir det en liten invigning av de nya stugorna vid campingen. 

– Det är kul att bjuda in lite folk och visa upp vad man har gjort. Det blir lite folk från turistnäringen och ALV och sådär. 

Vad blir nästa projekt?

– Nu får det nog vara bra. Vi ska vårda det här nästa år. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt