Annons:

Nossenbossen irriterad över uteblivna extraparkeringar:

Lars Göran Nossenbossen Johansson är irriterad.

Nossenbossen irriterad över uteblivna extraparkeringar: "Risken är att det blir kaos"

Bullerby Cup innebär en mängd gäster till Vimmerby. Många av dem badsugna – inte minst med tanke på vädret. Då är Lars-Göran Nossenbossen Johansson mycket kritisk mot att det inte blir några extraparkeringar vid Vimmerby Camping.
– Det är samma jäkla visa varje år. Risken är att det blir kaos, säger han.

Annons:

Att tusentals personer kommer till Vimmerby för Bullerby Cup är ingen hemlighet. Utöver det är det högsäsong för turismen i staden – och med tanke på den hetta som spås lär det finnas en och annan som är sugen på ett dopp.

Nossenbossen, eller Lars-Göran Johansson som han egentligen heter, har i flera år försökt förmå kommunen att skapa extra parkeringsplatser vid Nossen under cupen. Inte heller i år blir det så.

– Jag har verkligen försökt att ta tag i det i år och kollat med flera personer på kommunen. Men jag har inte hört något. Sista veckorna har jag legat på rätt hårt, men nej, det blir ingen parkering, säger han.

Nu har han tröttnat, berättar han.

– Det är samma jäkla visa varje år. I år är det ännu värre för nu finns det inget att tillgå. Förra året kunde man parkera på ett gärde där man egentligen inte fick parkera. Nu pågår bebyggelse där, så det är en byggarbetsplats.

"Då får vi skiten"

Han spår att väldigt många kommer vilja svalka sig i samband med turneringen.

– Med det här vädret vill man bada och blir det så varmt som det är sagt, då åker nog nästan alla lag hit. Parkeringen är full hela tiden och nu är det kanske 2 000 personer till som vill bada. Jag blir så förbannad. Det tråkiga är att vi får skit för att det inte finns parkeringar.

Han är också rädd för att det ska bli totalt kaos.

– De kommer ju ställa någonstans ändå. Vi hade en incident för några år sedan där en person brände sig allvarligt. Då fastnade ambulansen på vägen hit, det är det jag är mest orolig för. Vad händer om det blir en brand eller så? Då är det vi som får skiten för det. 

"Blir så förbannad"

Han säger att han helst av allt inte vill hacka på kommunen.

– Nej, absolut inte, men nu blir jag så förbannad. Varje år är det likadant och de måste få upp ögonen. Det är jättetråkigt att det är så här. Jag hoppas att jag har fel och att det inte blir så illa som jag befarar. Men Bullerby Cup är varje år och ingen verkar ha tänkt på det, fast vi pratar om det varje år.

Dessutom, enligt parkeringsskyltningen, tillåts endast personbilar att parkera vid badet.

Trafikingenjören Maria Åkerö hinner inte med en telefonintervju och vet inte när hon kommer hinna svara på de frågor vi ställt per mejl. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt