Annons:

Ottos gosedjur upphittades – av förskolebarn: ”Otroligt glad”

Otto, 1,5 år, har saknat sin snutteelefant sedan oktober 2018 och nu har förskolebarnen på Mosippan i Gullringen hittat den. Foto: Privat

Ottos gosedjur upphittades – av förskolebarn: ”Otroligt glad”

Otto, 1,5 år, har varit utan sin snutteelefant sedan oktober 2018. Nu är den upphittad – av förskolebarnen på Mosippan i Gullringen.
– Barnen gjorde något helt fantastiskt, säger mamman Matilda Jonsson.

Annons:

När familjen Jonsson från Vimmerby var på simskola med äldsta dottern i Gullringen i oktober föll sonen Ottos snutteelefant ur barnvagnen under en promenad i samhället. 

– Vi har letat och kört runt på många olika platser för att försöka hitta den. Vi har även lagt ut på Facebook att vi letar efter den, säger mamman Matilda Jonsson. 

Snutteelefanten är ett gosedjur som ser ut som en elefant och blev genast en personlig favorit för Otto, vars längtan och saknad blev för stor. 

– Vi har tvingats köpa ett exakt likadant gosedjur. Den är alltid med och är det viktigaste för honom. Den fastnade han för redan när han var ett halvår gammal, säger Matilda Jonsson. 

"Viktigt att man visar omtanke"

På onsdagen kom det glädjande meddelandet, att gosedjuret hade upphittats och lämnats in till personalen i affären i Gullringen. 

– Det var förskolan Mosippan i Gullringen som var ute och plockade skräp och hittade den i en buske utanför affären. De lämnade in den och skickade meddelande till mig. Jag pratade med förskolläraren Camilla Bexell som sa att hon skulle tacka barnen så mycket från mig, säger Matilda Jonsson och fortsätter: 

– Det är så kul att gosedjuret hittades under en sådan utflykt när de skulle plocka skräp och det blir en extra god handling när de lämnar tillbaka den. Barnen gjorde något helt fantastiskt. 

Hon blev både förvånad och glad när hon fick meddelandet om gosedjuret, som var märkt med både namn och nummer, hade hittats.

– Det är viktigt att man visar omtanke för andra och värnar om andras välmående, det har barnen i Gullringen visat prov på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt