Annons:

Boston firar sju år – öppnar en andra butik i Vimmerby

Kim Wickström och Anna Pettersson öppnar en andra butik samtidigt som Boston firar sju år.

Boston firar sju år – öppnar en andra butik i Vimmerby

Boston Clothing har funnits i Vimmerby i sju år. Nu öppnas en andra butik i centrumkärnan.
– Vi kommer satsa, säger Bostons Kim Wickström.

Annons:

Det har gått sju år sedan Boston Clothing såg dagens ljus i Vimmerby. Ägarna Kim Wickström och Anna Pettersson har tidigare satsat på en dambutik intill deras första butik, men har haft den vilande ett tag.

I går öppnades butik nummer två – som också ligger precis vid torget.

– Den har varit tom där ett tag, men vi har hela tiden velat ha en butik där, men det har inte riktigt satt sig. Nu tänker vi att vi kör hårt och satsar. Det blir en butik med framför allt herrkläder, men också damkläder, säger Kim Wickström.

För den som besöker Vimmerby kommer det se ut som två olika butiker, säger han.

– Men egentligen handlar det om att vi utökar vår lokal till en till. Det handlar främst om att vi inte vill ha tomma lokaler i stan, det här kommer se bättre ut och höja standarden. Men det är en seriös satsning, vi kommer ta in flera nya märken och höja kvaliteten på det vi har.

"Vuxit fram"

Beslutet om att öppna den andra butiken har gått snabbt, säger han.

– Det har vuxit fram de senaste veckorna bara. Vi hyr redan lokalen, så vi hade allt klart på det sättet. Inom två veckor ska vi fylla på ännu mer. Båda butikerna heter Boston, men det kommer märkas att det blir fler märken och ett större utbud.

I samma veva firar också Boston Clothing sju år. 

– Det har gått väldigt snabbt. Det enda som har hänt är att man är lite mer stel på morgonen, säger Kim Wickström och skrattar.

– Nej, men det är ett privillegium samtidigt som det inte är någon dans på rosor att vara företagare. Det är fantastiskt roligt och lärorikt. Vi är lite udda och kör mycket på videos och lite andra grejer. Vi är jätteglada för alla som kommer till oss. 

Hur ser du på framtiden?

– Det är en del som oroar med näthandel och sådär, men jag är positiv. Jag tror på Vimmerby. Det är roligt att se hur bra det går för alla stora företag och att det går bra för Vimmerby. Det kommer smitta av sig på handeln och allt det övriga i staden. Jag tror på en ljus framtid, men vill man behålla ett levande torg får man jobba för det. Utvecklas man inte, så avvecklas man.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt