Annons:

Då börjar ombyggnationen av stadshuset – så mycket kostar det

Så här kommer vyn mot den nya entrén att se ut. Receptionen till vänster i bild. Foto: Vimmerby kommun

Då börjar ombyggnationen av stadshuset – så mycket kostar det

Stadshusets entré och reception ska förändras. Ett samlat kontaktcenter ska skapas – och ombyggnaden ska påbörjas i september i år.
Renoveringen väntas kosta 1,9 miljoner kronor.

Annons:

Det var 2017 som kommunstyrelsen fattade beslut om att etablera ett kontaktcenter i stadshuset. Syftet är att förbättra servicen och tillgängligheten för kommunens invånare och besökare. 

Utvecklingen innebär att stadshusets entré och reception behöver byggas om.

"Kommunen vill vara transparent och ge inblick i kommande arbetsprocess samt verka för en ökad samsyn kring arbetets effekter både initialt och på längre sikt. Detta gäller effekter för såväl individer som för verksamheten i stort", skriver kommunen på sin hemsida.

Väntas kosta 1,9 miljoner

Ombyggnationen ska prelminärt starta i september 2019. Ombyggnationen innebär att stadshuset får en entré i stället för nuvarande tre. Receptionen för biblioteket samt individ- och familjeomsorgen blir en integrerad del av kontaktcentret. Skatteverkets servicekontor får nya lokaler i anslutning till nuvarande individ- och familjeomsorg.

Kostnaden för förändringen väntas uppgå till 1,9 miljoner kronor. Det är budgeterat för projektering, ombyggnation och inventarier. En del av ombyggnationen ligger även inom ramen för löpande underhåll.

Kommunen skriver att "entréplanet kommer att vara en byggarbetsplats, men så långt det är möjligt kommer nuvarande reception hållas öppen. Begränsningar i framkomlighet och störande ljud kan förekomma. Alla detaljer kring byggprocessen är ännu inte klara och mer information kommer att ges efter hand".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt