Annons:

Stadshuset firar 40 år – bjuder in till öppet hus

Stadshuset i Vimmerby firar 40 år på tisdag. Foto: Jakob Karlsson

Stadshuset firar 40 år – bjuder in till öppet hus

Den 22 november bjuder Vimmerby kommun in till öppet hus. Skälet? Då var det exakt 40 år sedan som stadshuset invigdes. – Vi kommer bland annat visa en utställning med bilder som Gunnilla Gustafsson tagit fram, säger kommunjuristen Therese Jigsved.

Annons:

Den 22 november 1976 invigdes stadshuset. Samma dag i år väljer Vimmerby kommun att uppmärksamma 40-åringen som kostade mellan 16-18 miljoner kronor 1976. Det motsvarar cirka 80 miljoner kronor i dagens pengavärde.

– Vid den tiden bör det ha varit den största investeringen som gjorts i Vimmerby. Det fanns en väldigt nydanande tanke med stadshuset eftersom man ville ha all statlig verksamhet inrymd i samma hus. Det handlade om Skatteverket, Lantmäteriet, Arbetsförmedlingen, Kronofogdemyndigheten och alla fanns på plats i samma hus. Nu har de statliga myndigheterna försvunnit från Vimmerby en efter en.

40-åringen är i visst behov av uppfräschning och kommer alltså att firas nästa tisdag.

– Vi kommer ha en utställning och ta fram böcker från 1976. Personalavdelningen kommer också att finnas på plats och berätta om hur det är att vara medarbetare i kommunen och vilket behov som finns av rekrytering. Vi hoppas att det ska komma många besökare och tidigare anställda.

Det finns även möjlighet att få en guidad tur i stadshusets innandöme. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt