Annons:

Söktrycket till förskollärarprogrammet är högt: "Positivt för kommunen"

Den 15 april stängde ansökningsperioden till Campus Vimmerbys förskollärarprogram. Totalt var det 94 sökande varav över 20 av dem var förstahandssökande.
– Det är mycket glädjande att intresset för förskollärarutbildningen som Linköpings universitet förlägger på Campus i Vimmerby är så stort, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

Förskollärarprogrammet är på 210 högskolepoäng och motsvarar tre och ett halvt års heltidsstudier. Utbildningen ges i samverkan med Linköpings Universitet och Campus Småland. Tillsammans ska de tre kommunerna som ingår, Västervik och Hultsfred utöver Vimmerby, årligen anta minst 60 studenter.

– Denna satsning ger goda förutsättningar att säkra kompetensförsörjningen i kommunens förskolor framåt, betonar Peter Karlsson (C), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

När den ordinarie ansökningsperioden stängde var det totalt 94 sökande. Över 20 av dem var förstahandssökande.

– Roligt att det är så många som sökt utbildningen och väldigt positivt för kommunen eftersom det finns ett stort behov av utbildade förskollärare. Det finns dock fortfarande möjlighet att söka till höstens utbildning, antagningen kommer vara öppen en tid framöver för sen anmälan säger Mattias Nordqvist, Campuschef i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt