Annons:

Lokala föreningar fick information för att söka pengar

Kent Skaate på Vimmerby Sparbank gav information till många föreningar om hur man kan söka bidrag till projekt. Foto: Ossian Mathiasson

Lokala föreningar fick information för att söka pengar

Uppemot 100 personer från många olika föreningar i Vimmerby kommun samlades i förra veckan för att få information om hur man kan söka bidrag till ett projekt.

Annons:

I slutet av förra veckan hade Vimmerby Sparbank en träff med 80 föreningar på Stadshotellet i Vimmerby och fokus låg på att föreningarna ska bli bättre på att söka bidrag och sponsring och få rätt förutsättningar till det.

– Tanken är att vi ska få ihop föreningslivet som är kärnan i Vimmerby kommun. Vi vill bjuda på den här kvällen och ge information från Skatteverket, Vimmerby kommun, Vimmerby Sparbank och Sparbanksstiftelsen som kan ge bidrag, säger Kent Skaate på Vimmerby Sparbank och fortsätter:

– Vi vill bara lyfta frågan om sponsring och bidrag så föreningarna får se vilka möjligheter som finns i och med att vi finns på orten. Man kan till exempel söka pengar för att starta upp någon speciell verksamhet. 

Det var en stor blandning av föreningar som dök upp på träffen. 

– Vi har bjudit in föreningarna som vi har hittat i föreningsregistret på kommunens hemsida och som har medlemmar och där vem som helst kan bli medlemmar.  Vi har hela spektrat med föreningar från kultur till idrott, säger Skaate. 

"Behövs mer kraft underifrån"

Han berättar att åldern är ganska hög på de som driver föreningarna i Vimmerby kommun och ser gärna att det dyker upp flera unga och drivna föreningsmänniskor. 

– Det behövs mer kraft underifrån. Då kan en sån här träff visa att det finns ett föreningsliv i Vimmerby kommun som är stort. 

Efter en bit mat informerade Skatteverket, Vimmerby kommun, Vimmerby Sparbank och Sparbanksstiftelsen om hur man ska gå till väga och vilka regler som gäller. 

– Jag kan tänka mig att det finns en del föreningar som inte vet hur man ska gå till väga. Sparbanksstiftelsen ger ut ganska mycket pengar varje år och de tar emot ansökningar och vill gärna vara med och sponsra projekt. Avkastningen som kommer från bankens resultat går till dem och de kan dela ut pengarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt