Annons:

  • UNIK ÄVENTYRSPARK BYGGS UTANFÖR SÖDRA VI – STÅR KLAR I SOMMAR

    Peter-Anner Hendrix är i full färd med att bygga en unik äventyrspark för alla som gillar höjder och klättring utanför Södra Vi. Foto: Ossian Mathiasson

  • UNIK ÄVENTYRSPARK BYGGS UTANFÖR SÖDRA VI – STÅR KLAR I SOMMAR

    Det är Nils Holgerssons Värld som har bytt namn till Vimmerby Adventure Park. Ett torn på 18 meter kommer byggas och skyliften är "bara" tolv meter. I anslutning till tornet kommer det bli höghöjdsbanor med olika nivåer på höjd och svårighetsgrad.

  • UNIK ÄVENTYRSPARK BYGGS UTANFÖR SÖDRA VI – STÅR KLAR I SOMMAR

UNIK ÄVENTYRSPARK BYGGS UTANFÖR SÖDRA VI – STÅR KLAR I SOMMAR

Vimmerby Adventure Park satsar 12,3 miljoner kronor på att bygga en unik äventyrspark strax utanför Södra Vi. I måndags inleddes arbetet och det är snabba ryck som gäller. Om en dryg månad, den 1 juli, ska den vara klar för invigning.
– Det blir några hektiska veckor, säger ägaren Peter-Anner Hendrix.

Annons:

Faktum är att parken först hette Lilla Lilla Landet innan den bytte namn till Nils Holgerssons Värld. Nu är det historia. Parken har fått en ny inriktning och ett nytt intressant namn i form av Vimmerby Adventure Park. 

Det har byggts höghöjdsbanor på nio meters höjd och linbanor i parken sedan tidigare och nu görs det en satsning på att fokusera på det till hundra procent. 

Det är Vimmerby Adventure Parks ägare Peter-Anner Hendrix som ska bygga en helt ny och för Sverige unik anläggning som ska locka både lokalbefolkning och turister till platsen. 

– Vi ska bygga ett 18 meter högt torn som förses med en höghöjdsbana med sammanlagt 70 hinder på flera olika nivåer. Den högsta nivån kommer bli 16 meter upp i luften och det blir runt sex nivåer som ska passa personer i alla åldrar, säger Peter-Anner Hendrix. 

"Inget skämt – det är på riktigt"

Det är ett belgiskt företag som kommer bygga den unika äventyrsbanan utanför Södra Vi och den totala kostnaden beräknas landa på 12,3 miljoner kronor. 

– Vi ska bygga den största klätterparken i Sverige, det är inget skämt. Det är på riktigt. För mig är certifiering och höga krav viktigt. Som utövare sitter man fast redan när man går in i tornet. Det spelar ingen roll var man går ut, man sitter alltid fast. Ingenting kan hända så det är hundra procent säkert, säger Peter-Anner Hendrix. 

Under den klassiska Upptäckardan i Vimmerby och Hultsfreds kommun i söndags passade Hendrix på att informera om den kommande satsningen. I måndags inleddes arbetet och det är några hektiska veckor som väntar då äventyrsbanan ska vara klar till säsongsöppningen den 1 juli. 

– Kom in den 1 juli så lovar jag att vi är klara och mycket är nytt. Jag har börjat med grävningen och så fort transporten kommer med material så kan vi dra igång på riktigt. Det tar ungefär tre veckor att bygga tornet och de 18 meter höga stolparna kommer med en specialtransport från Holland. Det här företaget har byggt flera liknande äventyrsbanor och vet hur viktigt det är att hålla tidsplanen, säger han. 

"Vill göra häftiga grejer"

Han ser det som en äventyrspark som ska passa hela familjen och personer i alla åldrar. De kommer ha en låg bana på bara några meter för de allra minsta och därefter blir det olika nivåer på höjd och svårighetsgrad ju högre upp man kommer.

– Många turister från Tyskland och Holland säger att man vill klättra åtminstone en dag på sin semester och det märkte vi även förra året. Klättra går alltid även om det är riktigt varmt. 

Man kommer också kunna ha möjlighet att hoppa från hög höjd från tornet och den gamla äventyrsbanan på området, som ska tas bort framöver, är nio meter hög. 

– Vi byggde den banan för tio år sedan och så här i efterhand undrar man varför man gjorde den så liten. Nu blir det annorlunda. 

Vad får ni för reaktioner?

– Folk tycker att det är rätt satsning. Jag har testat mig fram så jag vet att det kommer bli jättepopulärt. Vi kommer locka familjer som har äldre barn, de vill göra häftiga grejer och inte titta på hus i miniatyr. 

Enligt Hendrix finns det planer på att bygga ännu mer under 2020 men det är inte bestämt vad det handlar om för byggnation. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt