Annons:

  • TRAKTENS NYA TURISTATTRAKTION ÄR INVIGD

    Vimmerby Adventure Park utanför Södra Vi är invigd men alla banor är inte färdiga än. Foto: Ossian Mathiasson

  • TRAKTENS NYA TURISTATTRAKTION ÄR INVIGD
  • TRAKTENS NYA TURISTATTRAKTION ÄR INVIGD
  • TRAKTENS NYA TURISTATTRAKTION ÄR INVIGD
  • TRAKTENS NYA TURISTATTRAKTION ÄR INVIGD

TRAKTENS NYA TURISTATTRAKTION ÄR INVIGD

En unik äventyrspark har byggts upp strax utanför Södra Vi. I dag öppnade parken för allmänheten men allt är inte riktigt klart än.
– Vi har öppnat upp barnbanan och banan på fyra meter. Nästa vecka (28) ska banan på sju och tio meter vara färdiga. Vi kommer arbeta samtidigt som parken är öppen, säger Peter-Anner Hendrix.

Annons:

Peter-Anner Hendrix har under de senaste veckorna varit i full färd med att bygga en unik äventyrspark för alla som gillar höjder och klättring utanför Södra Vi. 

Parken, som har gått under namnen Lilla Lilla Landet och Nils Holgerssons Värld, har fått en ny inriktning och ett nytt spännande namn i form av Vimmerby Adventure Park. 

De håller på att bygga ett 18 meter högt torn som förses med en höghöjdsbana med sammanlagt 80 meter på flera olika nivåer. Den högsta nivån kommer bli 16 meter upp i luften och man kan gå på olika nivåer för att göra en anpassning till den enskilde. 

– På varje nivå (barnnivån samt fyra och sju meter) har vi en lättare och en svårare bana men på tio och 16 meter är det en bana. Just nu är fyra av åtta banor öppna. Nästa vecka (28) ska banan på sju och tio meter vara färdiga och banan på 16 meter är färdig 1 augusti, säger Peter Anner Hendrix. 

Öppnade på söndagen

Just nu är stolparna 14,5 meter och för att få till banan på 16 meter ska stolparna förlängas med drygt fyra meter. 

– Vi kommer ha sammanlagt 80 hinder och det är olika typer av hinder. Många personer är nyfikna och vill komma hit. Nästa vecka börjar vi med fritt fall från 14 meter. Man kopplar på en sele och hoppar ner och under den sista metern går bromsen i, säger Peter-Anner Hendrix. 

På söndagen öppnade Vimmerby Adventure Park för säsongen och det var bara delar av den nya turistattraktionen som var öppen. 

– I dag öppnade vi och i morgon fortsätter arbetet. Mellan klockan 06 och 10 kommer företaget jobba med att fixa iordning banan på sju och tio meter. När parken är öppen jobbar inte företaget där, då jobbar de med annat. Det är egentligen säkerhetslinan som återstår på banorna för sju och tio meter, linan kommer från Holland i morgon, säger Hendrix. 

"Jag är stressad"

Den unika äventyrsbanan utanför Södra Vi har en totalkostnad på 12,3 miljoner kronor och Hendrix ser det som en bra komplementaktivitet till Astrid Lindgrens Värld. 

– Har man någon timme över så kan man komma hit. Man får en riktigt adrenalinkick, säger han. 

Hur känns det att vara igång?

– Det är bra för mig även om vi inte är helt klara. Jag är stressad och vill få igång hela anläggningen men det hjälper inte. Vi får jobba på och ta det undan för undan. Jag hoppas att både lokalbefolkningen och turisterna hittar hit.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt