Annons:

ÖVER TIO MILJONER SATSAS PÅ PARK I KOMMUNEN

Parken Nils Holgerssons Värld byter inriktning och blir i sommar Vimmerby Adventure Park. Totalt satsas 12,3 miljoner på ombyggnationen. Det berättar Vimmerby Tidning i dag.

Annons:

Parken hette först Lilla Lilla Landet innan den bytte till Nils Holgerssons Värld. Nu blir det en ny inriktning och ett nytt namn: Vimmerby Adventure Park.

Peter-Anner Hendrix har drivit parken i nio år, men överlåter nu verksamheten till sonen Sven Hendrix.

– Vi har haft höghöjdsbanor och linbanor i parken tidigare, men gör nu en satsning på att byta till den inriktningen helt. Under namnet Vimmerby Adventure Park ska vi bygga en helt ny och för Sverige unik anläggning med en höghöjdsbana med 52 hinder och en högsta nivå på 16 meter samt ett system med 14 linbanor på totalt över en kilometer, säger Sven Hendrix till Vimmerby Tidning.

"Ska passa hela familjen"

Totalt satsas 12,3 miljoner.

– Vi har anlitat ett belgiskt företag som kommer att bygga efter EU-normer. De svenska kraven är inte tillräckligt höga för det vi vill göra. Den totala kostnaden beräknas hamna på runt 12,3 miljoner kronor, säger Sven Hendrix som förstås tror på satsningen:

– Det är något som ska passa hela familjen och alla åldrar. Vi kommer ha en lägre bana för de allra minsta och olika nivåer på höjd och svårighetsgrad på den stora banan. Den kommer både vara fysiskt utmanande och den som vågar ge sig på den högsta nivån på 16 meter kommer att få en riktig adrenalinkick, säger Sven Hendrix.

Parken planeras att öppna i slutet av juni.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt