Annons:

Stor ilska i Jönköping efter Kalmars utspel

Region Jönköpings Län är irriterade efter Socialdemokraternas utspel i Kalmar angående ny residensstad. Håkan Jansson (M), ordförande i Region Jönköpings län, vill se drastiska åtgärder. – Det är helt vansinnigt. Jag tycker att vi ska dra oss ur det här, säger han till JP.se.

Annons:

Tidigare i dag skrev vi om att indelningskommitén gick ut och dementerade att det skulle vara klart att Kalmar blir ny residensstad i den nya storregionen innehållande Småland, Östergötland och Öland. 

De kritiska rösterna mot kommunalrådet i Kalmar, Johan Persson (S), och hans stora glädje över "valet" blir allt fler. 

– Detta är en glädjens dag. Det är ett av de bästa beskeden under min tid i politiken, säger Johan Persson (S), till tidningen Barometern. 

Utspelet väcker både förvåning och irritation hos regionpolitikerna i Region Jönköpings län. 

– Vi fattade inga som helst beslut i frågan idag. Vi förde bara ett resonemang som vi ska ta med oss hem till respektive region, säger regionrådet Carina Ödebrink (S) till jp.se.

"Fruktansvärt illa skött"

Håkan Jansson (M), som är emot att det bildas en storregion över huvud taget, går hårdast fram när han får höra talas om utspelet från Kalmarhåll.

– Det här är fruktansvärt illa skött. Det kan inte vara så att någon sprider ut detta utan att ens ha diskuterat det med oss. Jag tycker att vi ska dra oss ur det här, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt