Annons:

AL-SKOLAN ANMÄLT TILL SKOLINSPEKTIONEN

En förälder har anmält AL-skolan till Skolinspektionen. Foto: Vimmerby kommun

AL-SKOLAN ANMÄLT TILL SKOLINSPEKTIONEN

Högstadiet på Astrid Lindgrens Skola har anmälts till Skolinspektionen. I anmälan skriver föräldern att ”vi börjar bli allvarligt oroliga över hur högstadiet på AL-skolan sköts”.

Annons:

Det har varit mycket skriverier om högstadiet på Astrid Lindgrens Skola under det senaste året. Stundtals har många lektioner ställts in, lokalerna har inte räckt till – och lärarna har varit mycket kritiska mot arbetsmiljön.

Nu har skolenheten anmälts till Skolinspektionen. I anmälan skriver en förälder så här:

”Elever har flertalet inställa lektioner i veckan ibland vet dom inte vilka lärare dom har för det byts hela tiden. Mestadels är det vikarier och annan outbildad personal som ska sköta lektionerna. Det är allmänt stökigt och dom lärare som finns klarar inte att se barnen så att höja sina betyg är ju helt omöjligt” och ”Hade jag trott att det bli så här otroligt dåligt på denna skola så hade jag satt honom (förälderns barn, red. anm.) på privatskola för detta är ju inte klokt."

Skolinspektionen har vidarebefordrat anmälan till Vimmerby kommun, som ansvarar för undervisningen på skolan. Enligt skollagen har kommunen ny ansvar för att utreda klagomålet och vidta åtgärder. Skolinspektionen gör ingenting i det här skedet, men skriver att ”uppgifterna kommer att utgöra en del av underlaget för Skolinspektionens bedömning av vilka skolor som kommer att besökas”.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt