Annons:

Träningspass ska samla in pengar mot cancer

Friskis och Svettis arrangerar ett träningspass där insamlade pengar går till cancerforskningen. Foto: Privat

Träningspass ska samla in pengar mot cancer

Friskis och Svettis i Vimmerby vill att fler ska svettas. Nu arrangeras ett träningspass där dina svettdroppar ska hjälpa cancerforskningen.

Annons:

Friskis och Svettis har tidigare haft flera välgörenhetspass och nu är det dags igen. Under lördagsförmiddagen anordnas ett pass i Vimmerby där pengarna som samlas in går till kampen mot bröst- och prostatacancer.

– Vi har haft liknande pass förut med andra välgörenhetsmål och en del i det här är vikten av att röra på sig. Den här gången har vi valt bröst- och prostatacancer. Tyvärr har nästan alla någon form av relation till de här sjukdomarna och vi vet att det berör många, så därför vill vi hjälpa till att samla in pengar, säger Lisa Grönqvist, en av de ansvariga.

Det blir fyra olika pass i form av jympa puls, step, jympa celebrate och dans fusion. Det krävs egentligen inget för att delta förutom att alla måste betala minst 100 kronor till antingen Bröstcancerfonden eller Prostatacancerfonden.

– Det blir en del förfriskningar och träning för det. Man behöver inte vara med alla timmar, utan man komma en del av passet.

Hur mycket hoppas ni kunna samla in?

– Senast, till ett annat ändamål, skänkte vi 6 000 kronor. Då var det ungefär 60 personer som deltog. Vi vet att det är mycket annat här i morgon, men vi hoppas på stort deltagande.

Varför är det viktigt?

– Det är viktigt, både att röra på sig och motionera och också att hjälpa till att försöka få ett slut på de här sjukdomarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt