Annons:

MISSTÄNKTA KLÄDTJUVARNA FÖRSATTA PÅ FRI FOT

Den 4 september utsattes klädbutiken Home of Brands i Vommerby för ett inbrott. I dag försattes de båda häktade männen på fri fot.

MISSTÄNKTA KLÄDTJUVARNA FÖRSATTA PÅ FRI FOT

De två män som har suttit häktade efter inbrottet på klädbutiken Home of Brands i Vimmerby har försatts på fri fot. Det meddelades efter den första rättegångsdagen.

Annons:

Det var Vimmerby Tidning som på onsdagen publicerade nyheten om de två frisläppta männen.

De båda, som har suttit häktade sedan i början av september, är bosatta i Norrköping och i 30-årsåldern.

Inbrottet inträffade den 4 september. Tack vare spårsändare som butiken placerat i kläderna som stals kunde männen spåras till Söderköping där de lämnade flyktbilen och stöldgodset. Då två misstänkta greps sedan dagen efter i Norrköping

Släppta på fri fot 

På tisdagen inleddes rättegången mot de båda männen. Brottsrubriceringen var grov stöld och duon ska ha tagit kläder till ett värde av 220 000 kronor. Klädbutiken yrkade på ersättning om 9 300 kronor och försäkringsbolaget krävde 107 000.

Männen har konsekvent förnekat brott, trots att åklagaren har lagt fram en diger lista med bevis. Där fanns olika beslag, samtalslistor, vittnen, övervakningsfilm och en brottsplatsundersökning.

Efter den första dagens rättegångsförhandlingar ansåg dock tingsrätten att det inte längre fanns några skäl att ha dem kvar i häktet, utan de släpptes på fri fot, berättar Vimmerby Tidning.

Oklart när dom kommer

Den ena mannen åtalades även för häleri sedan han ska ha förvarat en kavaj som stals på Home of Brands den 19 augusti i år. Det brottet har mannen erkänt. Den andra åtalade förekommer även i ett mål där han åtalas för flera brott i Norrköping. Det handlar bland annat om stöld och häleri.

På onsdagen avslutades rättegången. Det är ännu oklart när dom faller i målet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt