Annons:

Vimmerbyrestaurang slutar ta emot kontanter:

Adem Kucukyasar och Muzaffer Tekbas på Monte Carlo i Vimmerby slutar med kontanthantering från och med i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbyrestaurang slutar ta emot kontanter: "Får en tryggare verksamhet"

Vimmerbyrestaurangen Monte Carlo har beslutat att sluta ta emot kontanter från och med i dag.
– Vi får en tryggare verksamhet eftersom kontanter fortfarande känns ganska otryggt, säger Muzaffer Tekbas på Monte Carlo.

Annons:

En av Vimmerbys mest populära och anrika restauranger, Monte Carlo, slutar att acceptera kontanter som betalningsmedel. Från och med i dag (onsdag) kan inte Vimmerbyrestaurangen ta emot fysiska pengar längre. 

– Ja, vi har slutat med kontanthantering. Vi känner att vi får en tryggare verksamhet eftersom kontanter fortfarande känns ganska otryggt. Det är också mycket jobb runt det, säger Muzaffer Tekbas och fortsätter:

– Sedan finns alltid risken för inbrott om gärningspersonen misstänker att det finns kontanter. Många andra entreprenörer slutar med kontanthantering och det blir lättare att hålla koll på ekonomin samtidigt som det blir färre fel i kassan. Vi är den enda restaurangen i stan som är kontantfria. 

De flesta människorna har ett kort i dag och samhället kommer röra sig mer åt det hållet. Monte Carlos ägare tror inte att restaurangen kommer förlora några gäster på beslutet. 

– Jag hoppas att våra lunchgäster tycker att det är okej att vi tar bort kontanterna. Ska man jämföra en heldagskassa så får vi in mer kontanter på lunchen än på kvällen.

Tankar på att bygga ut lokalen

Han har funderat på att göra förändringen i ett drygt halvår. 

– Det har gått fram och tillbaka. Jag har funderat kring vilken effekt jag kommer få till verksamheten när det gäller folk som helst inte använder kort. Jag vill samtidigt skapa en tryggare miljö och verksamhet. Jag har haft restaurangen i två år tillsammans med min kollega (Adem Kucukyasar) och det känns som att det är dags nu. Sedan starten har vi sett bättre omsättningssiffror, jag tror att det kommer få en positiv reaktion.

Vad säger du om de två åren i Vimmerby?

– Vi trivs jättebra. Vi har trevliga, varma och återkommande kunder så det finns inget att klaga på. 

Har ni några kommande satsningar på gång?

– Vi har ett aktuellt projekt om att vi skulle vilja bygga ut lokalen för att få till en större serveringslokal med skjutbara glas som kan användas året runt. Då skulle vi få större möjligheter för att kunna satsa mer på serveringen, bland annat med livemusik. Det är inget som är klart och inget som kommer ske redan i morgon. Det lär dröja men vi har det i tankarna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt