Annons:

Sommarlovsprogram ersätter Stjärnevikskollot

Fabrikens Peter Knutsson är nöjd med sommarlovsprogrammet.

Sommarlovsprogram ersätter Stjärnevikskollot

Det uppskattade Stjärnevikskollot har lagts ned. Nu är det klart vad som kommer i stället. Fem olika föreningar/grupper har fått stöd för att arrangera aktiviteter. – Tyvärr så var det inte fler föreningar som nappade på denna möjlighet men vi är glada för de som har gjort det, säger fritidsledaren Peter Knutsson på Fabriken.

Annons:

I slutet av 2015 valde kultur- och fritidsnämnden att lägga ned Stjärnevikskollot. Turerna har varit många och kritiken mot beslutet hård.

Nu står det klart hur kollot ersätts. Två föreningar får ekonomiskt stöd för att arrangera sommarlovsaktiviteter. Det handlar dels om Vimmerby Kickboxning som får 20 000 kronor för provapå-träningar i Källängen två gånger per vecka och Vimmerby IF som får 40 000 kronor för att arrangera spontanfotboll i Källängsparken varje eftermiddag.

Blev för dyrt

Utöver det tilldelas Vimmerbys Arrangörsgrupp 30 000 kronor för att arrangera en festival i samband med skolavslutningen, Vimmerby Dancecamp 15 900 kronor och Vimmerby Barnpiloter 10 000 kronor för att sprida barnkonventionen.

Södra Vi, som varit medarrangör till Stjärnevikskollot, valde att dra tillbaka sin ansökan för att i stället arrangera aktiviteter i egen regi. Från början sökte SVIF stöd för att driva Stjärnevikskollot, men det tyckte kommunen blev för dyrt.  

Svalt intresse

Det är första gången som Vimmerby kommun erbjuder föreningslivet bidrag i utbyte mot att klubbarna arrangerar sommarlovsaktiviteter. Intresset har varit svalt.

– De pengar vi har fått från regeringen har inga som helst krav på att de ska kunna delas ut till föreningar utan det var en metod som vi ville prova på. Hur vi gör nästa sommar om denna möjlighet finns igen från regeringen får vi utvärdera, men vi är ändå nöjda med det sommarlovsprogram vi kan erbjuda denna sommar, säger Peter Knutsson.

Finns pengar över

Totalt har Vimmerby kommun fått 224 000 kronor från regeringen för att satsa på ungdomars fritid under sommarlovet. En stor del av pengarna kommer Fabriken att använda på egen hand.

– Vi på Fabriken kommer att använda en stor del av pengarna själva för att kunna bedriva verksamheter under hela sommaren i Källängen och i alla kransorterna.

Det finns även en del pengar över:

– Vi har ytterligare pengar som vi kan använda i fall ungdomarna eller andra kommer på några bra idéer under sommaren.

Varje kransorts besöks

Medlen som Fabriken tar hand om själva ska gå till att anställa en fritidsledare på 75 procent som kan hålla i aktiviteterna i kransorterna. Café Källängen kommer att vara öppet måndag-fredag med en mängd olika aktiviteter på programmet. Det blir även ett tiotal större arrangemang under sommaren.

Fabriken On Tour kommer också besöka varje kransort minst en gång. Hela programmet kan ni se nedan.

Fakta

Särskilda evenemang: 

6/6 Nationaldagsfriande invigningsfest för Café Källängen

17/6 Källängsfestivalen

28/6 Prova på att dansa hip-hop breakdance

30/6 Prova på att dansa hip-hop breakdance

6/7 Allsång i Källängsparken 

12/7 Hoppborgsfest till förmån för Min Stora Dag

4/8 Rock Mot Cancer konsert

19/8 Avslutningsfest för Café Källängen

Fabriken On Tour:

20/6 Tuna
22/6 Storebro
27/6 Storebro
4/3 Gullringen
7/7 Frödinge
11/7 Locknevi
13/7 Gullringen
18/7 Södra Vi
21/7 Södra Vi 
25/7 Frödinge
27/7 Storebro
1/8 Pelarne
4/8 Södra Vi 
8/8 Rumskulla
15/8 Djursdala
17/8 Tuna 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt