Annons:

Åldersgräns införs på Fabriken –

Vuxna får inte längre lov att besöka Fabriken i Vimmerby. Foto: Vimmerby kommun

Åldersgräns införs på Fabriken –"Varit för många vuxna"

Nu inför Fabriken en övre åldersgräns för besök i fritidslokalen. Har man gått ut gymnasiet är man inte längre välkommen. – Det är många ungdomar som påpekat att det är för många vuxna och det måste vi göra någonting åt, säger Fabrikens Peter Knutsson och Anders Degerman i ett pressmeddelande.

Annons:

I juli skrev vi om den stora Lupp-undersökningens resultat i Vimmerby. Bland annat uppgav 40 procent av eleverna i årskurs åtta att de inte alltid kände sig trygga på fritidsgårdar. 2009 var nio av tio alltid trygga. 

Då trodde fritidsledaren Peter Knutsson att det berodde på de asylsökande som kommit till Vimmerby. Nu väljer Allaktivitetshuset Fabriken att höja åldersgränsen för att få besöka Fabriken. Har man gått ut gymnasiet är man inte välkommen. 

– Det är många ungdomar som till oss personligen eller via enkäter påpekat att de inte vill komma till oss på grund av att det är för många vuxna som är i våra lokaler och detta måste vi så klart göra någonting åt och därför provar vi detta nu, säger fritidsledare Peter Knutsson och ungdomschefen Anders Degerman i ett pressmeddelande. 

"Få vara just ungdomar"

Den 5 september öppnar Fabriken upp sin verksamhet igen. 

– Vi kommer på kvällstid att fokusera på högstadie- och gymnasieungdomar och har man tagit studenten får man helt enkelt sysselsätta sig någon annanstans. De som har fasta aktiviteter eller hyr våra lokaler får fortfarande så klart komma till oss, men i själva caféet är det våra ungdomar som ska få vara just ungdomar. 

På grund av förändrade förutsättningar kommer man heller inte längre ha öppet sex dagar i veckan. 

– Tyvärr kommer vi ha stängt på lördagar. Det tidigare samarbetet med fritidsledarutbildningen och Korskyrkan förändras och med befintliga resurser kan Fabriken inte ha öppet lika mycket utan att behöva sänka kvaliteten. 

Fabriken on Tour

I sommar har Fabriken on Tour haft premiär. En utförlig värdering ska vara på gång. 

– Vi har nyligen avslutat vår sommarverksamhet i Källängen som har varit mycket lyckad satsning även i år. Vi har även provat på att ge oss ut på “turné” i kransorterna runt omkring Vimmerby och där har en del tillfällen varit väldigt lyckade och välbesökta och andra mindre besökta. Det kommer att komma en mer utförlig utvärdering kring alla sommarverksamheter när vi har fått in alla rapporter och utvärderingar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt